Çağlayan Meydanı Nisan'a yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan Meydanı Nisana yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 16:07

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile inşaatı devam eden Çağlayan kavşağında incelemelerde bulundu. İnşaatın yarısının bittiğini belirten Topbaş, ''Ekim sonunda başlayan inşaat Nisan 'da inşallah bitecek'' dedi.

Haberin Devamı

Baretini giyerek inşaata giren Topbaş, işçilerle demir bağladı; tahta kesti; çivi çaktı. Topbaş'a Ömer Varol adlı kalıpçı kalfası bir keser hediye etti. Topbaş, Çağlayan kavşağı inşaatında işçilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Topbaş da bu hediye karşısında eline kalem alarak keserin sapına "Kalıpçı ustası Ömer Varol'dan hediye" diye not düştü. Topbaş, "Elimiz keser de tutar; demir de bağlar; kalıp da bağlar; duvar da örer. Seramik döşemeye kadar bunları öğrendik" dedi. Bir süre inşaatta incelemelerde de bulunan Topbaş, daha sonra gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Haberin Devamı

"ÇAĞLAYAN KAVŞAĞI'NIN YÜZDE 53'Ü TAMAMLANDI"

 

80 milyon lira maliyetli Çağlayan Kavşağı inşaatının yüzde 53'ünün tamamlandığını kaydeden Topbaş, "Yani Ekim sonunda başlayan inşaat Nisan'da inşallah bitecek. Daha önce geldiğimizde temel atma merasiminde buradaydık. Şimdi platformdayız. Hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bir kalıpta benim de izim var. Çivi çaktık. Buna paralel olarak da 36 gecekondu ve işyeri niteliğindeki yeri kaldırdık. Onları da istimlak ettik. 800 araçlık bir otopark da ilave ettik buraya" dedi.

 

"TAKSİM MEYDANINDA ÜÇ ALTERNATİF VAR"

 

Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırmayla ilgili de konuşan Topbaş, "Arkadaşlar beş alternatif önümüze koydular. Beş alternatiften ikisi ağırlıklı ama üç tanesi üzerinde ağırlıklı bir çalışma yapacaklar. İki tanesini eledik. Bazı isteklerimiz var. Sonucu iyi olacak ve trafiği de rahatlatacak bir çalışma. Biraz maliyetli. Sayın Başbakanımıza da arz edeceğiz. Kendisi de Taksim Meydanını önemsiyor. Arzu ettiğimiz bu yaz veya 2011 yılı içinde bunu aktif hale getirmek. Orada da bir meydan kazanmak" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Topbaş yayalaştırma çalışmasında Sıraselviler Caddesi'nin önemli yerlerden biri olduğunu da belirterek, "İnşallah, bu yıl başlamak istiyoruz. Bu projeleri daha sonra İstanbullulara da göstereceğiz . Altyapıyı da dikkate alarak bu projelerden hangisi uygulanablir olduğunu ortaya çıkaracaklar arkadaşlarımız" dedi.

 

Topbaş, Beylikdüzü - Avcılar metrobüs çalışmasıyla ilgili olarak ise, "Onun ihalesi yapıldı. Sözleşme aşamasına geldi şu anda. Bir dava veya başka birşey olmazsa, hemen devreye giriyoruz" diye konuştu.

 

Topbaş'a Atina ziyareti de soruldu. Topbaş'ın Atina Belediyesi'ne yaptığı ziyarette Belediye Başkanı'nın konuşmasında 'İstanbul' ifadesi yerine 'Constantinopolis' ifadesini kullanmasına bir belediye meclis üyesinin tepki göstermesi de soruldu. Topbaş, "Biz öyle bir krizle karşı karşıya kalmadık. O bizden sonra olmuş. Kendi muhalefeti var; başka siyasi partileri var. O partiler arasından birtakım söylemler olabilir. Gayet olumlu geçti müşterek iş yapmak adına. Oradan bir teknik heyeti İstanbul'a davet ettik. Gelecekler ulaşım sistemlerimizde inceleme yapacaklar. Biz de orada incelemeler yaptık" şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

Bu arada Topbaş inşaat alanından ayrılırken kendisini karşılamaya gelen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda görevli İbrahim Yazıcı'ya inceleme sırasında kullandığı bareti imzalayarak hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!