ÇaÄŸdas Evliya Çelebiler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Çağdas Evliya Çelebiler açıklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 11:10

Hayalimdeki Yolculuk Yarısması'na katılarak Avrupa seyahati kazanan 24 yarısmacının isimleri belirlendi.

Haberin Devamı

Jüri üyeliğini Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Tarihçi ve Yazar Caroline Finkel, Belgesel Yapımcısı, Gezgin ve Gazeteci Coskun Aral, Gazeteci, Gurme ve Gezi Yazarı Mehmet Yasin, Siyaset Bilimci-AB Uzmanı Dr.M.Murat Erdoğan, Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Müdürü Erdem Erkul ve British Council "İstihdam Edilebilirlik için Beceri Gelistirme" Programı Global Pazarlama ve İletisim Müdürü Füsun Fidan Özoğul'un yaptığı yarısmayı kazananların açıklandığı listeye ulasmak için asağıdaki linki kullanabilirsiniz.

www.hayalimdekiyolculuk.org/?q=node/3091

Yarısmamızı kazanan 24 Çağdas Evliya Çelebi için düzenlenen ödül töreni, Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafız Özak'ın himayesinde, 5 Temmuz 2011, Salı günü Ankara'da Basbakanlık'ta yapılacaktır. 24 Çağdas Evliya Çelebi, Belçika, Fransa, İsviçre ve İtalya'yı kapsayacak 7 gece 8 gün sürecek Avrupa seyahatine 20-27 Temmuz 2011 tarihleri arasında katılacaklar. Çağdas Evliya Çelebilerin seyahatini adım adım www.hayalimdekiyolculuk.org  'dan takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

18 - 30 yas arasındaki gençlerin www.hayalimdekiyolculuk.org  web sitesinden basvuru yaptığı bu yarısmaya, katılımcılar hayallerinde kurguladıkları seyahati anlattıkları yazı, fotoğraf ya da video ile katıldılar. Yarısmayı kazanan 24 asıl ve 8 yedek eser sahibinin belirlenmesinde;  içeriğin yaratıcı ve özgün olması, yarısma konusuna uygun olması ve bir mesaj vermesi, kültürlerarası diyaloğa katkı sunması, dil, anlatım ve görsel zenginlik gibi kriterler dikkate alınmıstır.

"Hayalimdeki Yolculuk" Web Sitesi ve Yarısması, British Council, T.C. Basbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ORG-DER Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalısmaları DerneÄŸi'nin imzaladığı Ä°sbirliÄŸi Protokolü çerçevesinde, Hürriyet Online ve Microsoft Türkiye'nin sponsorluÄŸunda düzenlendi. Â

"Hayalimdeki Yolculuk" ile 400 yıl önce yasamıs Evliya Çelebi'nin izinden yeni kusakların seyahat hayallerinin gelistirilmesi ve gerçeklestirilmesi hedefleniyor. Evliya Çelebi ve bütün zamanların seyyahlarının dünya kültürüne, diyaloğa, barısa, hosgörüye ve kültürel zenginlesmeye olan katkısının, Çağdas Evliya Çelebiler ile sürdürülmesi ve gelistirilmesi amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

British Council'ın Paylastığımız Avrupa Projesi kapsamında gelistirilen bu web sitesi ve yarısma ile kültürümüzün ve toplumumuzun zengin ve çesitliliğe dayalı köklerinin tanınması, hepimizin paylastığı kıtaya dair daha kapsayıcı bir bakısın insası yolunda keyifli bir adım atılması öngörülmüstür.

Yakın zamanda yürüteceÄŸimiz bir kamuoyu yoklaması ile www.hayalimdekiyolculuk.org web sitesinin nasıl ilerleyeceÄŸi de belirlenecektir.                 Â

Yarısma hakkında detaylı bilgiye www.hayalimdekiyolculuk.org sayfasından ulasabilirsiniz. Yarısma hakkındaki diğer sorularınızı iletisim@hayalimdekiyolculuk.org adresine gönderebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!