Çadırlar donuyor

Güncelleme Tarihi:

Çadırlar donuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bolu şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Günlük yaşam felç oldu. Katalitik ve elektrikli aletlerle ısınamayan depremzedeler, çadırlara odun ve kömür sobası kurmak zorunda kaldı. Meteoroloji, hava sıcaklığının tüm yurta azalacağını bildirdi.

DEPREM bölgesi Bolu'da önceki akşam başlayan ve dün aralıklarla devam eden kar yağışı, çadırlarda yaşayan depremzedeleri perişan etti. Şehir merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaşırken, günlük yaşam felç oldu. Süpürgelerle çadırlarının önüne yol açmaya çalışan depremzedelerin bazıları, dondurucu soğukta çadırda katalitik ve elektrikli sobalarla ısınamayınca odun ve kömür sobası kurmak zorunda kaldı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Bolu'da kar altında bulaşık yıkayan kadınlar, çile çektiklerini söylediler. Kar yağışı, tüm olumsuzluklara karşın depremzede çocukları sevindirdi. Çocuklar, çadırlar arasında kar topu oynayıp eğlendiler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kartalkaya'da 2 metre olan kar kalınlığının, Bolu Dağı'nda 20 santimetreye ulaştığını söylediler. Bolu'da kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu kapandı. Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri Bolu Dağı'nda zincirsiz araçlara geçiş izni verilmezken, ağır tonajlı araçlar yol kenarlarındaki tesislerde bekletildi.

ILGAR'DA 4 METRE KAR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren kar yağışı, ulaşımı durma noktasına getirdi. Erzurum, Muş, Ağrı, Ardahan, Kars ve Erzincan'da 700 köy yolunun kent ve ilçe merkezleriyle olan bağlantısı kesildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreyi aşarken, kent merkezlerinde Muş'ta 35, Ardahan ve Ağrı'da 20, Kars'ta ise 10 santimetre olarak ölçüldü. Enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar yüzünden de birçok yerleşim birimine aralıklarla elektrik verilebildi. Aşırı soğukta belediyeler buzlanmaya karşı önlem aldı. Ardahan'ın Gürcistan sınırındaki 2 bin 940 rakımlı Ilgar Dağı, karayolları ekiplerinin 24 saat aralıksız süren çalışmalarına rağmen zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Ilgar'da 4 metreye ulaşan kar kalınlığı araçlarıyla geçen vatandaşların ilgisini çekiyor. Vatandaşlar dağda araçlarını durdurarak yoğun fırtına ve kar yağışına aldırmadan ‘Ilgar Hatırası’ çektiriyor. Kar ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimlerinin de ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İyidere-İkizdere-İspir Yolu'nun Ovit Dağı mevkii ile Bayburt-Çaykara yolunun Soğanlı Dağı mevkii ve Kağızman-Tuzluca ayrımı Ağrı il sınırı yolları, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Öte yandan, hava sıcaklığının yurt genelinde azalacağı bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün öğleye kadar, yurdun kuzey kesimleri çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Muş çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler parçalı az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı düşecek. Rüzgár, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve batı, iç ve doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde bugün ve yarın beklenen günün en yüksek ve en düşük sıcaklıkları şöyle:

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

28.02.2000 29.02.2000

İl H.durumu Sıc. H.durumu Sıc.

İstanbul Az bulutlu 4/2 Az bulutlu 5/2

Sakarya Az bulutlu 4/0 Az bulutlu 4/0

Kocaeli Az bulutlu 4/0 Az bulutlu 4/0

Düzce P. bulutlu 3/-3 Az bulutlu 3/-3

Bolu P. bulutlu 4/-2 Az bulutlu 2/-4

Bursa Az bulutlu 4/-3 Az bulutlu 6/-3

Yalova P.bulutlu 4/1 Az bulutlu 6/1

Zonguldak Kar yağışlı 3/0 Az bulutlu 4/1

Ankara P.bulutlu 0/-6 P.bulutlu 0/-6

Eskişehir P.bulutlu 0/-5 P.bulutlu 0/-5

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!