Çadır sitemi

Güncelleme Tarihi:

Çadır sitemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Manavgat'ın Oymapınar beldesindeki yıkımlar öncesi bölgeyi ziyaret eden kaymakama vatandaşlar, ‘‘Bize verecek çadırınız var mı’’ diye sordu

MANAVGAT Kaymakamı Mehmet Çapraz Oymapınar Beldesi'ndeki yıkımlar öncesindeki çözüm turlarının ikincisini Altınkaya Köyü'ne yaptı. Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Okçin Akşit, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Özdemir, Müze Müdürü Ali Harmankaya, Kütüphane Müdürü Talat Aydilek, Kadastro Müdürü Zekeriya Zaim zor durumda olan köylülerin dertlerini dinledi.

BÜYÜK TEPKİ

Köylerinde SİT alanı içerisinde bulunan 11 evin yıkılacağını dile getiren köylüler adına muhtar O. Ali Öz, soruna çözüm bulunmasını istedi. Köylüler de evlerinin yıkılacağı korkusuyla tedirgin günler geçirdiklerini dile getirirken kaymakama, ‘‘Yıkıma gelirken bari yanınızda çadır getirin. Nasıl olsa bize verecek çadırınız vardır’’ diye sitem etti.

YARDIM SÖZÜ

Altınkaya Köyü için imar planının Kültür Tabiat Varlıkları Kurumu tarafından yapılacağını söyleyen Mehmet Çapraz ise ev yapılabilecek alanların tespiti için çalışma başlatıldığını ifade etti. Çapraz, ‘‘İmar planı yapmak ucuz değil. Bunun için Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan yer alımı için 5 milyar lira kullanacağım’’ dedi.

Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz, Oymapınar'da gerçekleştirilecek yıkımlar öncesi köylülerin sert tepkisiyle karşılaştı. Altınkaya köyünde evleri yıkılacak vatandaşlar Çapraz'a, ‘‘Bize yetecek kadar çadırınız var mı’’ diye bağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!