Cadılar kötü ruhları kovdu

Güncelleme Tarihi:

Cadılar kötü ruhları kovdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Haberin Devamı

Yeni milenyumun ilk Ay tutulması, dünyanın büyük bir kısmından izlenebildi. Astronomlar bu oluşumu ilgiyle izlerken, Ay tutulmasının kötülük getirdiğine inanan cadılar Avrupa'da kötü ruhları kovmak için ayin yaptılar. İslam ülkelerinde ise bazı camilerde dualar yapıldı.

Ay tutulması, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Batı Asya'da izlenebildi. TSİ 21.42'den itibaren Dünya'nın gölgesi Ay'ın üzerine düşmeye başladı. Ay giderek kızıllaşıp kararmaya başladı. Ay tutulması toplam 3 saat sürdü. Hava kirliliğine bağlantılı olarak Ay yüzeyinde oluşan renk farklılığı oranje ile kızıl arasında değişti. Hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde Ay daha koyu renklerde görüldü. Ayrıca gökyüzünün açık olduğu yerlerden Ay tutulması internetten naklen yayınlandı.

Dünya halkının gökyüzündeki bu oluşumu ilgiyle izledi. Ay tutulmasını teleskopla izleyen Fransa'daki Lille Üniversitesi astronomi profesörlerinden Jean Fort, ‘Astronomik olaylar o kadar dakik ki, herşey başlaması gerektiği zamanda başladı’ dedi.

Bu doğa olayının kötülük getireceğine inanan kişiler ise dünyanın çeşitli yerlerinde ayin ve dualarla kötülükleri bertaraf etmeye çalıştılar. Nijer'de camilerde bazı camilerde dualar okundu. Avrupa'da iyilik için çalışan yaklaşık 1500 cadı da, ayin yapıp, kötü ruhları kovmaya çalıştı. Dünya 21 Haziran'da tam Güneş tutulmasına sahne olacak. Bu kez Güneş tutulması, güney Afrika, Angola ve Madagaskar'dan izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!