ByLock içtihadı

Güncelleme Tarihi:

ByLock içtihadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 01:46

Yargıtay, iki davada karar vererek FETÖ’yü ilk kez ‘silahlı terör örgütü’ saydı. Kararda ByLock’la ilgili “Tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır” denildi. AK Parti hükümeti Yargıtay’ın bu kararını izlemeye aldı.

Haberin Devamı

YARGITAY iki önemli FETÖ dosyasını karara bağladı. Mahkeme süreci tamamlanan ve gerekçeli kararı yakında açıklanacak olan iki davada da, FETÖ ilk kez, yargı kararıyla ‘silahlı terör örgütü’ sayıldı. Böylece, bu örgütün üyeliğinin kriterleri de belirlenmiş oldu.

180 SAYFALIK GEREKÇE
180 sayfalık gerekçeli kararda, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna ilişkin saptama yapılırken, örgüt üyeliğine yönelik kriterlerin sayıldığı kaydedildi. Silahlı terör örgütü ve örgüt üyeliğine ilişkin bir çerçeve çizilerek, içtihat oluşacak. Bu içtihatın süren FETÖ davaları konusunda karine oluşturacağı, davaların hızlanacağı ve belirlenmiş sabit kriterlerin aranacağı için seri sonuç alınacağı dile getirildi.

BYLOCK’CU TERÖRİST
Yargıtay kararının ByLock’la ilgili bölümünde ise bu sistemin FETÖ/PDY için özel olarak oluşturulduğu belirtildi. Örgüt mensupları şifreli sisteme kasten girdi. Terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’den “HE” koduyla bahsedildiği, Gülen’in talimatlarının sistem aracılığıyla iletildiği ifade edildi. Kararda, “örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanıldığının, her türlü şüpheden uzak, kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır” denildi. Karar, ByLock kullanımını FETÖ terör örgütü üyesi olmak olarak saydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!