Buz tutan Porsuk Çayı'na düşen çocuk hala bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Buz tutan Porsuk Çayına düşen çocuk hala bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 14:35

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde, üzeri buz tutan Porsuk Çayı'na düştüğü belirlenen 2.5 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları, buzların erimesiyle hızlandırıldı.

Haydarlar Köyü Muhtarı Hidayet Ersöz, geçen hafta evlerinin yakınından geçen ve büyük bölümü buz tutan Porsuk Çayı'na düşen Hilal Yılmaz'ı arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadığını bildirdi.

Hava sıcaklığının artmasıyla Porsuk Çayı'nda buzların erimeye başladığını belirten Ersöz, bu nedenle çocuğun bulunması için sivil savunma ve jandarma ekipleri ile köylülerin arama çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Ersöz, arama çalışmalarının Porsuk Barajı'na kadar olan yaklaşık 80 kilometrelik çay boyunca sürdüğünü kaydederek, “Arama çalışmalarına botlarla devam ediliyor. Baraja kadar çayın tamamı ekipler tarafından kontrol edilecek” dedi.

OLAY

Annesi Nimeti Yılmaz'ın, komşularına aşure dağıtmaya çıktığı sırada evden ayrılan 2.5 yaşındaki kızı Hilal'in kardaki ayak izleri takip edilince Porsuk Çayı'na düştüğü belirlenmişti. Yaklaşık 2-3 metre derinliğindeki Porsuk Çayı'nın, 15 kilometrelik bölümünün, yaklaşık 30 santimetre kalınlığında buz tutması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle yürütülüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!