Buz altında 32 dakika

Güncelleme Tarihi:

Buz altında 32 dakika
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı maraton yüzücülerinden Mehmet Gedik, Asya ve Amerika kıtalarını birbirine bağlayan ve yılın çok büyük bir bölümünde buzlarla kaplı olan Bering Boğazı'nı geçmek için sürdürdüğü hazırlıklar sırasında 32 dakika buz altında kaldı.

Daha önceleri, Ankara'nın buzlarla kaplı Mogan ve Eymir Göllerinde antrenman yapan Mehmet Gedik, bu kez daha zor bir sınava girdi.

Sheraton Ankara'nın kral dairesi, Gedik'in rekor denemesi için hazırlandı. Kral dairesinin adına yakışır banyosundaki küvetin içi, ağzına kadar buz kalıplarıyla dolduruldu. Gedik'in amacı, bu küvete girerek dünya rekoru olan 42 dakika buzda kalma süresini kırmaktı. Küvete girmeden önce, milli yüzücünün son kontrolleri otelin sağlık ekibi tarafından yapıldı. Konsantrasyon ve heyecan yüzünden tansiyonu biraz yüksek çıkmasına rağmen, küvete girmek için hiç tereddüt etmedi. İlk dakikaları oldukça rahat geçiren Mehmet Gedik, saniyeler ilerledikçe titremeye başladı. Ve tutulan kronometre 32.33'ü gösterirken, Gedik küvetten çıktı. Küvette daha uzun süre kalmak isteyen milli yüzücüye, şoka girmesinden endişe eden otelin sağlık personeli engel oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!