Büyümede G20 ikincisi olduk

Güncelleme Tarihi:

Büyümede G20 ikincisi olduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 16:15

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 büyüyerek dünyanın önde gelen ekonomileri olarak bilinen G20 ülkeleri arasında yüzde 11.9 büyümeye sahip Çin'den sonra ikinci sırada yer aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan büyüme rakamları açıklanmadan önce Türkiye'nin, Çin'i geride bırakıp birinci olacağını belirtmişti. Gelen rakamlar yabancı analistlerin beklentilerinin altında kaldı.

Haberin Devamı

 

G20 ülkeleri arasında Türkiye'den sonra en hızlı büyüyen ülke ise yüzde 10.1 ile Malezya oldu. Aynı dönemde büyüme diğer G20 ülkeleri olan Hindistan'da yüzde 8.6, Hong Kong'da yüzde 8.2, Güney Kore'de yüzde 8.1, Endonezya'da yüzde 5.7, Japonya'da yüzde 4.6, Meksika'da yüzde 4.3, Kanada'da yüzde 2.2 oranında gerçekleşti.

 

DÜNYADA BEŞİNCİ OLDUK

Türkiye bu büyüme verisiyle aynı zamanda dünya genelinde de en fazla büyüyen beşinci ülke oldu.

 

Haberin Devamı

Bu dönemde büyümenin en fazla olduğu ülkeler Asya kıtasından çıktı. Economist dergisinin verilerine göre yılın ilk çeyreğinde en yüksek büyüme oranının görüldüğü ülke yüzde 15.5'le Singapur oldu.

 

Türkiye, gerçekleştirdiği büyüme ile 31 üyesi bulunan OECD ülkeleri arasında ise en hızlı gelişen ekonomi olarak öne çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!