Büyüme yabancıların beklentisini karşılamadı

Güncelleme Tarihi:

Büyüme yabancıların beklentisini karşılamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 15:09

Türkiye ekonomisi 2010’un ilk çeyreğinde, geçen yıla kıyasla yüzde 11.7 oranında büyüdü. Bu rakam yabancı analistlerin beklentilerini karşılamazken, gerekçe olarak imalat sanayinin istenen performansı sergileyememesi gösterildi.

Haberin Devamı

Credit Agricole Cheuvreux’nün gelişmekte olan piyasalar analisti Simon Quijano-Evans, ilk çeyrekteki gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) artışının yıllık bazda yüzde 15 seviyesinde olmasını beklediklerini belirtti.

 

Quijano-Evans, “İmalat sanayinde iş yapan şirketler, yurtdışından gelen zayıf talep yüzünden, üretim konusunda istekli hareket etmediler” dedi.

 

Analist aynı zamanda, “Güçlü tüketici talebinin, üreticileri kapasite artırımı konusunda ikna edeceğine inanıyoruz. Türkiye’nin 2010’da yüzde 6.1 oranında büyüyeceğine ilişkin görüşümüzü koruyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

Diğer yandan Danimarkalı Danske Bank’ın gelişmekte olan piyasalardan sorumlu Başanalisti Lars Christensen, “Türkiye’nin resesyondan hızlı bir şekilde çıktığı çok açık. Türkiye şu anda Avrupalı bir ekonomiden çok, Asyalı bir ekonomi gibi hareket ediyor” dedi.

            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!