Büyükşehir yarın buzla mücadeleye başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir yarın buzla mücadeleye başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 14:19

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarından itibaren buzlanmaya karşı özellikle E-5'te solüsyon uygulamasına ağırlık verileceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3 günden beri kar yağışının etkisi altında olan İstanbul'da tüm ana arterlerin açık olduğunu ve trafikte bir problem bulunmadığını belirterek, “Bu, bizim birinci sınavda başarılı olduğumuzu gösterdi” dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) karla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kadir Topbaş, 3 günden beri süren kar yağışının gece yarısı saat 02.00'den itibaren yer yer fırtına ve tipiye dönüştüğünü, ancak şu saate kadar hiçbir problemle karşılaşılmadığını söyledi.

Kent genelinde tüm ana arterlerin açık, akışkanlığın oldukça iyi olduğunu ve trafikte bir problem bulunmadığını belirten Topbaş, sadece deniz ulaşımında zaman zaman tipi ve fırtına nedeniyle bazı şehir hatları seferlerinin iptal edildiğini, İETT'nin de ek seferler koyduğunu bildirdi. Topbaş, “Bu bizim birinci sınavda başarılı olduğumuzu gösterdi” dedi.

Kadir Topbaş, kent genelinde şu ana kadar 2 bin 300 ton tuz kullanıldığını, boğaz köprüleri, viyadükler ve bazı meydanlarda solüsyon uygulaması yapıldığını kaydederek, “Yarından itibaren buzlanmaya karşı özellikle E-5'te solüsyon uygulamasına ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

HAFTA SONUNA KADAR MÜCADELE

Topbaş, 1-2 gün daha kar yağışının devam edeceğini, bugün saat 16.00'dan sonra rüzgar hızı ve kar yağışının azalacağını belirterek, ”Hafta sonuna kadar karla mücadelemiz devam edecek. Vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate alarak kent içi ulaşımına da katkıda bulundular. Hafta sonuna kadar vatandaşlarımızdan bu uyarılara uymalarını, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını, araçları ile çıktıklarında da mutlaka araçlarını kış şartlarına uygun hazırlamalarını istiyoruz” dedi.

Topbaş, bütün bu gayretlerinin temelinde, kar yağışını kentte problem yaratmayan noktaya getirmenin bulunduğunu vurguladı. Önümüzdeki hafta AKOM'dan bir grubu, karla mücadele çalışmalarını yerinde izlemeleri ve ihtiyaç olan araçları tespit etmeleri için Avrupa'ya göndereceklerini belirten Topbaş, şu an mevcut olan 187 küreme ve tuz serpme aracına ilave olarak 20 araç daha aldıklarını, bu araçların yakında hizmete gireceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!