Büyükerşen'den tramvay sözü

Güncelleme Tarihi:

Büyükerşenden tramvay sözü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 20:59

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yapmak istedikleri ek tramvay hattının devlet yatırım programına alınmadığını belirterek, “Kredi bulup 16 kilometrelik tramvay hattını yapacağım” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 6 yeni tramvaydan biri Tırın üzerine yüklenerek hat döşenmesi planlanan Emek Mahallesi'ne götürüldü. Kurban kesilerek tanıtımı yapılan tramvaya, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Emek, Çamlıca ve Yenikent Mahallelerine tramvay hattı döşemeyi planladıklarını söyledi. Kentteki mevcut tramvay hattına 16 kilometrelik ek hat döşemek istediklerini, bunun için de hükümete başvurduklarını kaydeden Büyükerşen, ancak olumlu sonuç alamadıklarını belirtti.

Yeni hat için 6 adet tramvay aldıklarını ifade eden Büyükerşen, tüm engellemelere karşın 16 kilometrelik tramvay hattını döşeme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu:
“Eskişehir'de hazırladığımız hafif raylı sistem projesinin 2'nci etabı tramvay hattını uzatmaktı. İkinci etabın tramvaylarını aldık. Geriye rayları ve elektrik hatları kalıyor. Yani yapımı, yatırım programına alınmadığı için şimdilik beklemede olan 3 yeni hattın atları tamam, geriye eğeri ile nalları kalıyor. Projemiz, hükümet tarafından Devlet Yatırım Programı'na alınmasa da, bu projeyi kendi olanaklarımızla yaşama geçireceğiz. Bütün engellemelere rağmen nasıl olsa kredisini bulurum.
Hazırladığımız projenin Devlet Yatırım Programı'na alınmayacağını hesaba katarak, tramvayların siparişini önceden vermiştik. Şimdi tramvaylar Eskişehir'e geldi. Rayların ve elektrik hatlarının döşenmesini de mutlaka gerçekleştireceğim. Şu anda kredi arıyorum. Hazine kefil olmasa da krediyi buluruz. Gerekli kredi bulunduktan sonra 3 bölgede çalışmalar aynı anda başlayacak. Tramvay hattının devlet yatırım programına alınması için tekrar müracatta bulunduk. Kabul edilmezse, borç harç bulup 16 kilometrelik tramvay hattını yapacağım.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazetecilerin MHP Eskişehir Merkez İlçe Başkanı Gürol Yer'in “Büyükerşen'e MHP'den oy yok’ şeklinde bir açıklama yaptığı, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine “Ben siyasi konuşma için değil, hizmet için buradayım. Ben partici değilim. MHP destek olmaz, olmaz. Ne yapalım? İsteyen olur, istemeyen olmaz. Oyu vatandaş verecek, partiler değil. Partilere de vatandaşlar veriyor oyu. Bana vatandaşın desteği önemli. Vatandaş desteğini verirse verir, vermezse vermez. Vatandaşın bileceği iş. Hükümet bütün başkanlıkları istiyor. Onlar Kanarya Sevenler Derneği'ni bile istiyorlar. Ne için istiyorlar. Başına kendilerinden bir adamı getirmek için istiyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!