Büyükelçi Kılıç MGK Genel Sekreteri

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Kılıç MGK Genel Sekreteri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

UZUN süredir merakla beklenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği’ne Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Serdar Kılıç atandı. Dışişleri Bakanlığı’nın son dönemde en başarılı isimlerinden biri olarak bilinen Kılıç, 4 yıl sürmesi beklenen Beyrut Büyükleçiliği görevinin birinci yılında MGK Genel Sekreterliği’ne getirildi. Kılıç’ın atanmasının resmi tebligatı önceki gün Dışişleri Bakanlığı’nca iletildi.
Serdar Kılıç’ın önümüzdeki hafta Beyrut’tan dönerek yeni görevine başlaması bekleniyor. Son olarak Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Ankara ziyaretine eşlik eden Kılıç’ın adı daha önce Nato Genel Sekreter Yardımcılığı için de geçmişti. Kılıç, aynı zamanda Dışişleri’nde görev yapan az sayıdaki NATO uzmanlarından.
2004 yılından bu yana siviller tarafından yürütülen MGK Genel Sekreterliği görevi son olarak Tahsin Burcuoğlu’nun, Paris Büyükelçiliği’ne atanmasıyla boşalmıştı. Askerlerle sivilleri biraraya getiren kritik toplantıların beyni konumunda olan ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ni hazırlayan kurum olarak bilinen MGK’nın Genel Sekreterliği için son olarak Dışişleri’nin devre dışı bırakılabileceği konuşuluyordu. Bu göreve büyükelçiler yerine bir valinin atanabileceği seslendiriliyordu. Ancak Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun da telkinleriyle bu konuda karar Dışişleri’nin lehine çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!