Büyükelçi Karlov için Ankara’da büst açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Karlov için Ankara’da büst açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 12:50

Ankara’da bir silahlı saldırı ile hayatını kaybeden Rus Büyükelçi adına kurulan Uluslararası Andrey Karlov Vakfı, bugün Ankara’daki Rusya elçiliğinde yapılacak bir törenle tanıtılacak. Törende ayrıca Karlov’un büstü de açılacak.

Haberin Devamı

Ankara’da geçtiğimiz yıl 19 aralık günü bir sanat sergisinin açılışı sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’un adını ve Türk-Rus ilişkileri için gösterdiği çabayı yaşatmak için, her iki ülkeden iş adamları, diplomatlar, akademisyenler ve bilim adamlarının çabalarıyla kurulan ve kısa bir süre önce faaliyete başlayan Moskova merkezli Uluslararası Andrey Karlov Vakfı, bugün Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğinde yapılacak tanıtımın ardından Türkiye’deki faaliyetlerine de başlayacak. Vakfın bugünkü tanıtım etkinlikleri kapsamında, Andrey Karlov’un Rus Büyükelçilik binasındaki büstü de törenle açılacak. 

Açılışa, iş dünyasından, diplomasiden, akademi ve sanat çevrelerinden bir çok kişinin yanı sıra hükümet yetkilileri de katılacak. 

Haberin Devamı

Uluslararası Andrey Karlov Vakfı’nın onursal başkanı olan Andrey Karlov’un eşi Marina Karlova, vakfın tanıtımı için yaptığı konuşmada, “Eşim, Rus-Türk ilişkilerinin en zor zamanlarında bile halkların dostluğunun ve barışın en büyük savunucusu olmuştu. Kurulan bu Vakfın da asıl amacı eşimin hayattayken izlediği yolda ilerlemek ve dostluğu sonsuzluğa taşımak” dedi. 

Karlova, “Beni vakfın onursal başkanı seçen tüm vakıf üyelerine, başta MGIMO Rektörü sayın Anatoly Torkunov ve Rus-Türk ilişkilerine büyük emek vermiş olan sayın Naki Karaaslan’a çok teşekkür ederim. Aynı zamanda kocamın son arzusunu yerine getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel ile Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’ya da buradan teşekkürlerimi sunarım. Beni çok mutlu ettiler” diye konuştu.

Uluslararası Andrey Karlov Vakfı’nın, akademik, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sağlık faaliyetlerinin yanı sıra yardıma muhtaç çocuklara ve desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine de yardım ve burs sağlayacağı belirtiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!