Büyükelçi haddini bilmeyi öğrenememiş

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi haddini bilmeyi öğrenememiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin Ergenekon ve Balyoz davalarını örnek vererek Türk yargısına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Elçinin göreve ilk başladığında da bu tür ifadeler kullandığını hatırlatan Çelik, “Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş” diye konuştu. Çelik, katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi:

BU HAKKI KİM VERİYOR

“Anlaşılan o ki, Sayın Büyükelçi Türkçe bilmesine rağmen hâla acemi elçi durumundan kurtulamamış. Umarız ki bu devirdiği son çam olur. Ricciardone Türkiye’ye gelir gelmez, buna benzer bizim iç meselelerimizle ilgili laflar etmişti. O zaman Başbakan kendisine ‘Acemi büyükelçi’ demişti. Bu hakkı size kim veriyor? Netice itibariyle bu Türkiye’nin iç meselesidir. Sizin mahkemeleriniz bizim mahkemelerin temyiz mahkemesi değil, bir üst mahkemesi değil.

ÖNCE KENDİNE BAK KARDEŞİM

Ricciardone’ye önce şunu hatırlatırım; siz önce Guantanamo’yu izah edin dünyaya. Dinime dahleden bari Müslüman olsa. Önce kendine bak kardeşim. Biz Sayın Ricciardone’yi kendi sınırları ve hudutları içinde kalmaya davet ediyoruz. Bunu hoş karşılamadığımızı, kınadığımızı, ayıpladığımızı ifade ediyorum. Bir kez daha söylüyorum Sayın Büyükelçi haddini bilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!