Büyükçekmece'de 'büyük festival'

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmecede büyük festival
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 10:05

Büyükçekmece’de yaklaşık 40 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katılacağı 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2 Temmuz'da başlayacak.

Haberin Devamı

İŞTE İSTANBUL'DAKİ FESTİVAL EKİPLERİ - FOTO GALERİ

8 gün sürecek festival için Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı hummalı çalışmalarını sürdürüyor…
 
HEYKELTRAŞLAR İŞ BAŞI YAPACAK
 
Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltraşları dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacaklar. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel sempozyumuna bu yıl Yeni Zelanda, Mısır, Sırbistan, Macaristan, Meksika ve Türkiye'den heykeltıraşlar katılıyor.
 
"AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK"
 
Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görebilecek. Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı da buluyoruz ”dedi.

Haberin Devamı

Büyükçekmecede büyük festival

Festivale bu yıl 36 ülkeden sanatçı, heykeltıraş ve jüri üyesi katılacak


 

Bu konuklar Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon hakkında rapor hazırlayarak ülkemizden bir tek Büyükçekmece'nin üye olduğu BM’ye bağlı UNESCO’nun Festivaller Birliği CİOOFF’a bizimle ilgili rapor sunacaklar.
 
FESTİVALE KATILACAK ÜLKELER:
 
Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, İtalya, KKTC, Güney Kore, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Portoriko, Rusya, Sieraleone, Slovakya, Tayland, Maceristan,Sırbistan,Yeni Zellanda,Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Mekadonya ve İspanya

FESTİVALE KATILACAK HEYKELTRAŞLAR :
 
Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar şunlar;
Renate Verbrugge     Yeni Zelanda
Omar Toussoun     Mısır  
Goran Cpajak       Sırbistan  
Tamas Baraz         Macaristan  
David Bucio          Meksika 
Meriç Hızal           Türkiye

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!