Büyükanıt, Orta Doğu sempozyumunda konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Büyükanıt, Orta Doğu sempozyumunda konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 10:38

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi (SAREM) tarafından gerçekleştirilecek uluslararası sempozyumda, “Orta Doğu, Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları” konusu işlenecek.

Haberin Devamı

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunları ve Kültür Merkezi Salonu'nda 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmasını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yapması planlanıyor.

Sempozyumun ilk gününün sabah oturumunda “Bölgenin Güvenlik Dinamikleri ve Geleceğe Etkileri”, “Küreselleşmenin Orta Doğu'ya Yönelik Politik, Sosyal ve Kültürel Etkisi” konulu iki bildiri sunulacak. Öğleden sonraki oturumda da “ABD Dış Politikasında Orta Doğu ve Uluslararası Yansımaları”, “AB'nin Orta Doğu Politikalarını Şekillendiren Etkenler”, “Rusya Federasyonu'nun Orta Doğu'ya Bakışındaki Değişiklikler ve Bölgenin Geleceğinde Üstlenebileceği Roller” ve “Çin Halk Cumhuriyeti'nin Orta Doğu Politikası ve Bölgeye Etkileri” konuları işlenecek.

Haberin Devamı

İkinci gün gerçekleştirilecek oturumlarda ise “Geleceğin İpoteği; Filistin-İsrail Sorunu ve Uluslararası Güvenliğe Etkileri”, “Lübnan Krizi: Aktörler, Politikalar ve Sonuçlar”, “Irak İşgali Sonrası Orta Doğu”, “Orta Doğu'da terör ve Uluslararası Etkileri”, Bölgedeki Güvenlik Sorunlarının Türkiye'ye Etkileri”, “Irak'ın Geleceği ve Türkiye”, “Bölgesel Güç Olarak Türkiye'nin Orta Doğu'nun Güvenliğindeki Rolü” konularındaki bildiriler sunulacak.

Uluslararası sempozyum, kapanış konuşmasının ardından sempozyumla ilgili anı ve katılım belgelerinin takdimiyle sona erecek.

Uluslararası sempozyumda, 29-30 Mayıs 2003'te “Küreselleşme ve Uluslararası Güvenlik”, 27-28 Mayıs 2004'te “Türkiye, NATO ve Avrupa Birliği Perspektifinden Kriz Bölgelerinin İncelenmesi ve Türkiye'nin Güvenliğine Etkileri”, 12-13 Mayıs 2005'te “Bilgi Çağı ve Teknolojik Gelişmeler Işığında Toplum, Yönetim, Yönetici ve Lider Yaklaşımları”, 31 Mayıs-1 Haziran 2007'de de “Güvenliğin Yeni Boyutları ve Uluslararası Örgütler” konuları ele alınmıştı.
SAREM, 8 Ocak 2002 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!