Büyükanıt havacı oldu

Güncelleme Tarihi:

Büyükanıt havacı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 15:15

Hava Harp Okulu Komutanlığında 52. dönem mezunları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Haberin Devamı

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığında hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda yapılan tören, Cumhurbaşkanı Sezer'in salona girişi ve mezun öğrencileri kutlamasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı'nın salona girişinin ardından mezun öğrenciler 10. Yıl Marşını okudu. Törenin kapalı salonda yapılması nedeniyle mezunlar kep atamazken, kılıç çatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törenin yapıldığı kapalı spor salonuna kuvvet komutanlarının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt geldi. Daha sonra salona giren TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Orgeneral Büyükanıt kısa süre sohbet etti.

Salona gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükanıt, Arınç ve kuvvet komutanları ile tokalaştıktan sonra protokoldeki yerini aldı.

Törene Cumhurbaşkanı Sezer'in eşi Semra Sezer de katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Sezer'in protokoldeki yerini almasının ardından konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 3'ü dost ve müttefik ülkelerden, 7'si de bayan olmak üzere 265 teğmen ile 52. dönem mezunlarını veren okulun, günümüze kadar değerli lider ve komutanlar yetiştirdiğini söyledi.

Tümgeneral Ünal, okulun, Türk Hava Kuvvetlerinin 21. yüzyılın gereklerine göre şekillenmesinde bir irfan yuvası olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu irfan yuvasından ahlaken, fikren ve bedenen gelişmiş bir kişiliğe sahip, askerlik, komutanlık, yöneticilik ve liderlik becerileri kazanmış, görevini Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bilimsel bir yaklaşımla yerine getirme yeteneğine ulaşmış, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün muhafazasında Atatürk'ün yaktığı ilerici, çağdaş ışığı rehber edinmiş, üstün nitelikli hava subayları yetiştirilmesi esas alınmıştır.”

Konuşmasında velilere hitap eden Tümgeneral Ünal, “karşılığı ödenemeyecek kadar büyük fedakarlıklarla yetiştirilerek kendilerine teslim edilen evlatlarının, barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semaları korumak için yürekleri vatan sevgisiyle dolu bir gurur tablosu olarak huzurlarına çıktığını” söyledi.
     
“GÖKLERİMİZİN YILMAZ BEKÇİLERİSİNİZ"
     
Mezunlara da seslenen Tümgeneral Abidin Ünal, şunları kaydetti: “Özveri, cesaret ve sabır gerektiren 4 yıllık eğitim-öğretim sürecini başarıyla tamamladınız. Mezun olmanın haklı gururu ve sevinci içinde, birer teğmen olarak mazisi şan ve şerefle dolu hava kuvvetlerimizin saflarına katılışınızı yürekten kutluyorum. Bu ailenin bireyleri olacak sizler, Atatürkçü düşünce sisteminin takipçisi, onun ilke ve devrimlerini özümsemiş, milli çıkarları her türlü değerin üzerinde tutan, Türk vatanına, milletine, cumhuriyete, bayrağa ve Türk diline sarsılmaz bir inançla bağlı göklerimizin yılmaz bekçilerisiniz.  Yüce Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet muhafazası yolunda, ülkemizin hür semalarında ve dünyanın her yerinde yapacağınız görevlerle, ulusumuzun kanatlı savaşçıları ve Hava Kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaksınız. Dünya ile yarışır bir hava ve uzay kuvveti sizlerin omuzlarında yükselecektir.”

Kazakistan, Türkmenistan ve Gürcistanlı mezunları da kutlayan Ünal, ”Ülkelerimiz arasında var olan dostluk bağlarını daha da güçlendirmemizdeki elçilik görevinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum” dedi.
     
MEZUNLARDAN ANT
     
Mezun öğrenciler adına konuşan Teğmen Serhat Saylam da, “Ant içeriz ki, laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşılarında bizi bulacak. Kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz” sözlerini mezun öğrencilere okuttu.

Konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketini çakan dönem birincisi Serhat Saylam, diplomasını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den aldı.

Dönem ikincisi Teğmen Mustafa Sait Arat'a diplomasını TBMM Başkanı Bülent Arınç, üçüncü Teğmen Uğur Erdemir'e de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Dönem dördüncüsü Teğmen Ramazan Ekici diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan aldı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel de diğer öğrencilerin diplomalarını verdi.

Haberin Devamı

Sancak devir-teslim töreninin ardından mezunların Hava Harp Okulu Marşını söylemesiyle tören sona erdi.
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!