Büyük Kanyon’u tel üzerine geçecek

Güncelleme Tarihi:

Büyük Kanyon’u tel üzerine geçecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 09:20

Pazar günü Nick Wallenda adlı bir akrobat ABD’deki Büyük Kanyon’u bir tel üzerinde geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yüzyılda 700 kişinin düşerek hayatını kaybettiği Büyük Kanyon’daki gösterisini bir güvenlik ağı olmadan gerçekleştirecek olan Wallenda’nın helikopterleri bile sarsan rüzgarlar nedeniyle hayatını büyük bir tehlikeye attığı düşünülüyor.

Geçen yıl metal bir tel üzerinde Niagara Şelalelerini aşmayı başaran Wallenda'nın yürüyüşünü yayınlayacak olan televizyon kanalı, bir güvenlik ağı kullanması için ünlü akrobata baskı yaptığını ancak Wallenda'nın buna niyeti olmadığını söyledi.

Wallenda'nın yürüyeceği tel yerden 450 metre yükseklikte olacak. Telin üzerinde yürüyeceği yolun uzunluğu ise yaklaşık 500 metre.

"Güvenlik ağı insana hatalı bir güven veriyor. Bu da konsantrasyonunuzu kaybedip düşmenize neden olabiliyor" diyen Wallenda üç çocuk babası.

Haberin Devamı

Geçmişte hiç kimse Büyük Kanyon’u bir tel üzerinde geçmeye yeltenmedi. ABD’nin başlıca turistik mekanlarından olan Kanyon’da her yıl onlarca kişi fotoğraf çekmeye, "atlarmış gibi yapmaya" ya da Kanyon’u tuvalet gibi kullanmaya çalışırken aşağı düşüp hayatını kaybediyor.

Yarın akşam saat 20.00'de başlayacak yürüyüşün 20-30 dakika kadar sürmesi bekleniyor. Yürüyüş düşünüldüğünden daha uzun sürer ve hava kararmaya başlarsa üzerinde yürüdüğü teli göremeyecek olan Wallenda için büyük tehlike olacak.

Bir başka tehlike ise çelik telin sallanması. Wallenda eğer hep aynı hızda adımlar atarsa tel sallanamaya başlayacak. Bu yüzden akrobat, adımlarının hızını sürekli olarak değiştirmek durumunda.

GENLERİNDE VAR

Wallenda, 1920'lerden beri "Uçan Wallenda'lar" (The Flying Wallendas) olarak bilinen denge akrobatları ailesinin yedinci jenerasyonunu temsil ediyor.

Wallenda'nın büyük büyük babası Karl 73 yaşında iken, 10 katlı iki binalar arasında denge yürüyüşü yapmaya çalışırken rüzgar tarafından savrulmuş ve hayatını kaybetmişti.

Wallenda yarın akşam yapacağı yürüyüş için aylardır Büyük Kanyon'dakine eşit uzunluktaki çelik tellerle Florida'daki iki gölün üzerinde düzenek kurarak günde iki kez çalışıyor.

Wallenda'yla aynı mesleği yapan eşi ve çiftin üç çocuğu yarın akşamki gösteriyi izlemek için Büyük Kanyon'da olacaklar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!