Büyük İskender’i kaptırmam arkadaş

Güncelleme Tarihi:

Büyük İskender’i kaptırmam arkadaş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 16:59

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5b63f018fbb8f87aa728
- Siz nasıl olur da bizim milli kahramanımıza sahip çıkarsınız! Nasıl olur da Büyük İskender’in üstüne oturmaya kalkarsınız... (‘üstüne oturmak’ mecazi elbet!)

Çünkü Makedonya Kralı Philippos’un oğlu Olympias’tan olma 22 temmuz – 356 Pella doğumlu Aleksandros Yunanlı ya!? Babası da Yunanlı’ydı çünkü...

‘Büyük adam’ olur da Yunanlı olmaaa mı!

Hun beyi Attila’nın Türk olması gibi... (Sorun bakın Macarlar’a, size ne cevap veriyorlar...)


İbni Sina’nın, İbni Rüşt’ün, İbni Haldun’un Türk oğlu Türk oluşu gibi...

Tutmayın lan beni... Cengiz Han’ın, Hattiler’in, Sümerler’in aslında Türk oluşu gibi...

Haberin Devamı

 

Bitmedi. Biz nasıl ‘Gün gelir bizim Doğu’ya, Güneydoğu’ya aynı adı verirler’ diye etrafımızda bir Kürdistan görmeye tahammül edemiyoruz. Bırakın devlet kurulmasını filan, adına tahammülümüz yok Kürdistan’ın...

 

Yunanlı da bizden akıllı değil.

 

Makedonya, Yunanistan’ın bir bölgesidir. Bu adı kimseye yedirmem...’ diye tutturmuş.

 

Adamlar ‘Ulan senin Makedonya dediğin, işgal ettiğin benim toprağım. Benim ülkemin adı Makedonya, ben Makedonyalıyım’ diyor. Kimse dinlemiyor.

 

‘Üsküp Havalimanı’nın adı Büyük İskender oldu’ haberini yapan batılı ajansın bile ‘dötü’ yemiyor ‘Makedonya’ demeye. Batı’nın şımarık piçi Yunanlı kızar sonra, ağlar, meme ister... (Bu ‘piç’ bir sevgi sözcüğüdür, biline...)

 

İngilizce ajanslar Fyrom diyor, Fransızca ajanslar ARYM diyor; kendi dillerinde ‘Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti’nın kısaltması. ‘Sözde’ Makedonya...

Birleşmiş Milletler ööle diyooo...

 

Haberin Devamı

Çünkü Yunanlı kızıyor Makedonya deyince.

Makedonyaaaa, Makedonyaaaa bana ne bana ne Makedonyaaaa...

(1) Bir Makedonya Devleti kurulur, tanınırsa yarın benden toprak talebinde bulunur.
(Ne o? Tanıdık mı geldi?)

(2) Yunanistan’ın kuzeyinde yaşayan ve Atina’nın ‘azınlık’ olarak tanımadığı Makedonlar’ın aklını çelerler sonra...
(Onlara Makedon denmesinin sebebi, Osogovska Dağları’nda karda yürürken, postallarının ‘Makedon-Makedon’ diye ses çıkarmasıdır...)

Yunanistan, topraklarında tek azınlık tanır, onlar da Batı Trakya’daki Müslümanlar... Türk mü? O ne lan? (Onlara Türk denmesinin sebebi...)

Makedonlar şimdi de Yunanistan’ın ulusal kahramanı Böyyük İskender’in üstüne oturmaya çalışıyor.

Eee Allah’ın sopası yok: döner kebabın, yoğurtlu baklanın, yaprak sarmanın intikamı!

Haberin Devamı

 

Komik bu Yunanlılar, çocuk vallahi...

 

Tıpkı...

 

 

 

Not-1: TC Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesine girin. ‘Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti’nin adı kısaca ‘MAKEDONYA CUMHURİYETİ’ diye geçiyor. Maksat, Yunan’ın damarına basmak... değil elbet!

Not-2:

/images/100/0x0/55ea5b63f018fbb8f87aa72a
Buyrun size (axisglobe.com sitesinden alıntı) Yunan’ın Makedon’a yaptığı gıcıklığın hikayesi : 1991’de Makedonya eski Yugoslavya’dan bağımsızlığını elde ettiğinde bu yeni ülkenin tanınması Yunanistan’ın itirazları yüzünden gecikmişti. Zira Yunanistan, yeni ülkenin bayrağını ve ismini tanımayı reddediyordu.
Makedonya’nın eski bayrağında kırmızı bir fon üzerinde Vergina Güneşi bulunuyordu. (yanda) Oysa Yunan hükümetine göre Vergina Güneşi (Büyük İskender’in babası II. Philippos’un kurduğu hanedanın sembolü) bir Yunan sembolüydü. Makedonlar ise bu konuda güvenilir bir kanıt olmadığını öne sürüyorlar. (...)
Ağustos 1988’te Yunanistan, “Kuzey Yunanistan” bölgesinin ismini “Makedonya” olarak değiştirdi. 27 Haziran 1992’de Yunanistan Makedonya’dan anayasada Makedonya Cumhuriyeti olarak geçen ismini değiştirmesini istedi. 8 Nisan 1993’te BM, Yunanistan’ın talebi doğrultusunda, Makedonya’yı “Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti” (FYROM) geçici ismiyle kabul etti.
/images/100/0x0/55ea5b63f018fbb8f87aa72c
16 Şubat 1994’te Yunanistan Makedonya’ya ekonomik yaptırımlar getirdi ve ülkeden bayrağını ve ismini değiştirmesini talep etti. 13 Eylül 1995’te BM nezaretinde Makedonya bayrağını değiştirdi. Şimdiki bayrak, kırmızı fon üzerine altın renkli bir güneşten oluşuyor. (yanda) Ancak isim sorunu halen çözümlenmiş değil. 1995’ten beri BM, Üsküp ve Atina arasında aracılık etmekte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!