Büyük ihanet... 3 yerde aynı anda başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 16:30

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlıkta yer alan 3 ayrı noktada, 5'er metre arayla yangın çıktı. Orman ve itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın söndürüldü. Çakılan kibritle çıkarıldığı belirlenen yangınla ilgili kundaklamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

İçmeler Mahallesi, Gölenye Caddesi, Karia yürüyüş yolundaki ormanlıkta, saat 13.00'te, 5'er metre arayla yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı gören mahalle sakinleri, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın helikopteriyle harekete geçti.

Yangın helikopteriyle 3 sorti yapılarak, alevlere büyümeden müdahale edildi. İtfaiye ekipleri de suyla müdahale ederek, yangını çevredeki evlere sıçramadan 1 saatlik çalışmayla söndürdü. Polis ve itfaiye ekipleri, yaptıkları incelemede, yangının 5'er metre arayla 3 noktadan çakılan kibritle çıkarıldığını tespit etti.

Büyük ihanet... 3 yerde aynı anda başladı


İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, kundaklamayla ilgili soruşturma başlattı. Panik ve korku yaşayan mahalleli ise yangının tamamen söndürüldüğünü öğrenince rahat nefes alıp, evlerine döndü.

Yangını ihbar eden ve alevlere müdahale eden mahalle sakini Ferdi Yavuz, "Yukarıda, ormanlık alanda, farklı noktaları kibritle ateşe vermişler. Kibritle yakıldığı açıkça belli ve halen orada duruyor. Mahalle sakinleri, itfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Bir faciadan dönüldü" dedi.

Haberin Devamı

500 METREKARE ALAN ZARAR GÖRDÜ

Orman yangınında yaklaşık 500 metrekare alan zarar gördü.

İçmeler Mahallesi Gölenye mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahale sonucu söndürüldü.
Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına bir helikopter, 3 arazöz, ilk müdahale aracı, 53 orman yangın söndürme işçisi ile müdahale edildiğini söyledi.
Yangında yaklaşık 500 metrekarelik ormanlık alanın zarar gördüğünü aktaran Çelik, soğutma çalışmaları yaptıklarını belirtti.
Bölgede kibrit kutularının da bulunmasının ardından yangının çıkış nedeniyle ilgili güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı.  

Haberin Devamı

İSMAİL SAYMAZ’DAN GÜNÜN HABER YORUMU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!