BÜYÜK HEDEF

Güncelleme Tarihi:

BÜYÜK HEDEF
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya 4 milyon turiste kilitlendi

Milenyumda 3 milyon 330 bin yabancının ziyaret ettiği kent, 2001 yılında yüzde 30 oranında artışla yeni konuk bekliyor.

Milenyuma hızlı giren Antalya'da turizmciler, 2001 sezonu için büyük umut taşıyor. Turizm sezonun Aralık sonlarına kadar uzadığı Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyon 330'bini buldu. Kentte yeni hedef, 4 milyon turisti aşmak olarak belirlendi.

TEMKİNLİ RAKAMLAR

Önümüzdeki yıl için hedef büyüttüklerini bildiren Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, ‘‘Yılsonu itibarıyla 3 milyon 400 bin turiste ulaşacağız. Seneye biraz da temkinli olarak 4 milyon turist diyoruz. Ancak ben 4 milyonun çok üzerine çıkılacağına inanıyorum’’ dedi.

SEZON KAPANMADI

Turist akınının devam etmesi nedeniyle tatil kentindeki tesisler sezonu kapatmadı. 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin büyük bölümü Aralık ayına da yüzde 50-60 doluluk oranıyla girdi. Önümüzdeki yıl rezervasyonlarında yüzde 30'luk artış bekleniyor.

Ne dediler?

Vali Ertuğrul Dokuzoğlu: 4 milyon turisti çok rahat aşarız. AKTOB Başkanı Ahmet Barut: Yeni sezon için olumlu sinyaller aldık. Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı ve Martı Myra Otel Genel Müdürü Aydın Aytuğ: 2001'de gerçek turizm patlaması yaşanacak. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Sillum Otel Genel Müdürü Türgen Şevki Bulut: Rehavete kapılmayalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!