Büyük felaketi düğünleri önledi

Güncelleme Tarihi:

Büyük felaketi düğünleri önledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 11:54

VAN'da geçen pazar günü meydana gelen depremin ardından en çok hasarın meydana geldiği köylerden biri de Erciş yolu üzerinde bulunan Gedikbulak Köyü oldu. 11 kişinin yaşamını yitirdiği köyde, depremin olduğu saatlerde köylülerin büyük kısmının Arzu ve Burhan Can çiftinin düğününde bulunması, büyük bir felaketi önledi. Gelin Arzu Can, en mutlu olduğu gün böyle bir depremin meydana gelmesinin sevinçlerini kedere dönüştürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Geçen Pazar günü merkez üssü Erciş İlçesi'nin Tabanlı Köyü olan 7.2 büyüklüğündeki depremde son açıklamaya göre 595 kişi öldü, 4 bin 152 kişi yaralandı. 90 çok katlı bina yıkılırken, 231 kişi bu binalardan canlı olarak çakırıldı. Depremde köylerde de büyük hasar meydana geldi. Özellikle merkez üssü Tabanlı'ya yakın köylerde birçok ev yıkıldı. Bunlardan bir tanesi de merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gedikbulak Köyü oldu. Köyde hemen hemen bütün evler yıkılırken, ilk kurtarma işlemini de köyüler yaptı. Bu köyde göçük altında kalan 11 kişi yaşamını yitirirken, birçok kişi de yaralandı.

DAHA ÇOK ÖLÜMÜ DÜĞÜN ÖNLEDİ

Gedikbulak Köyü'nde depremin meydana geldiği gün ise Arzu- Burhan Can çiftinin düğünü yapılıyordu. Köyde birçok kişi bu düğüne katılırken, gelin ve damat ise düğünün yapıldığı evin önünde oturuyordu. Deprem olduğunda düğüne katılanların çoğu dışarıda olduğu için büyük bir felaket önlenmiş oldu. Dehşet anlarını anlatan köylüler, bu düğünün hayırlı bir düğün olduğunu belirterek yaşadıklarını anlattı. O anları anlatmakta güçlük çeken gelin Arzu Can, en mutlu olduğu gün böyle bir depremin meydana geldiği için çok üzüldüğünü söyledi. Can şöyle dedi:

Haberin Devamı

"O gün düğünümüz vardı. Köyde de birçok kişi düğünümüze geldi. Biz de o sırada evin önünde oturuyorduk. Deprem olunca gelinlikle kaçmaya çalıştım. Gelinlik ayaklarıma dolandı ve yere düştüm. Çok kötü bir gündü. Daha sonra çöken evlerin altında kalanları kurtarmaya başladılar. Ben o günü artık hatırlamak istemiyorum."

YAŞAM ÇADIRDA DEVAM EDİYOR

Büyük hasarın meydana geldiği Gedikbulak Köyü'nde vatadaşlar çadırlarda yaşamlarına devam ediyor. Evlerin büyük bölümünün yıkıldığı köyde, ısıtılan sularla çadır içinde çamaşırlar yıkanırken, dışarıya kurulan ocaklarda ise yemekler yapılıyor.

Soğuk havanın hakim olduğu bölgede artık çadırlar da fayda etmiyor. Köyde yaşayanlar ise bu şekilde ne kadar idare edebilceklerini bilmediklerini söyledi. Özellikle bebeklerin soğuktan çok etkilendiğini belirten köylülerin tek istekleri biran önce bir eve kavuşmak.

Haberin Devamı

3 AYLIK BERAT GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILDI

Depremde göçük altında kalanlar arasında henüz 3 aylık olan Berat Oflas da var. Minik Berat, ayağından kolundan ve başından yaralandı.

Göçük altındayken çok toz yutan Berat ayağındaki alçılarla yaralı bir şekilde Kızılay'ın verdiği mevlana evinde kalıyor. Fakat elektrik olmadığı için elekrtkli soba yakamayan ailesi odun sobası yakınca, minik Berat'ın etkilenmemesi içinde kapıyı açık bırakmak zorunda kalıyor. Bunun da Berat'ın sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!