Büyük Atlama bugün

Güncelleme Tarihi:

Büyük Atlama bugün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Nehirlerin özgürce akabilmesi için 2005’ten beri yapılan “Büyük Atlama” (Big Jump) bugün tüm Avrupa ile birlikte Türkiye’de de gerçekleştirilecek.

Çevreciler, saat 16.00’da düzenlenecek etkinlik için Hasankeyf’te Dicle, Halfeti’de Fırat, Antalya’da Alakır, Samsun’da Kızılırmak nehirlerinin kıyısında buluşacak. Ayrıca Ankara Beypazarı, İstanbul Burgazada, İzmir Gediz Deltası, Muğla Yuvarlakçay, Aydın Güzelçamlık Milli Parkı, Burdur ve Amik gölleri gibi birçok yerde de çevreciler serin sularla buluşacak. Etkinliğe ait fotoğraflar, Twitter ve Instagram’dan #BigJump ve #BuyukAtlama etiketleri ile paylaşılacak. Geçen yıl Avrupa’nın birçok ülkesinde 115 farklı noktada Büyük Atlama gerçekleştirilmişti.
Yaşam kaynağımız su
Doğa Derneği’nden yapılan açıklamada, Büyük Atlama’nın amacının, nehirlerin yaşaması için verilen mücadeleye dikkat çekmek olduğunu belirtildi. Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Gezegenimizde yaşamın temel kaynağı olan su, devlet ve şirketlerin acımasız uygulamaları nedeniyle ne yazık ki her geçen gün bu özelliğini kaybediyor. Oysa bizler suyla olan bağlarımızı yeniden hatırlamak, suyla bütünleşmek ve yaşam kaynağımızı korumak istiyoruz. Hepinizi bu pazar nehirlere ve onların beslediği göl ve denizlere atlayarak, yaşamın kaynağı suya şükranlarımızı sunmaya davet ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!