’BÜYÜK AÅžKA’ NAZAR DEÄžDÄ°

Güncelleme Tarihi:

’BÜYÜK AŞKA’ NAZAR DEĞDİ
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2012 12:02

İZMİR’de oturan Melek Zübeyde Gürman, 4 yıl önce evlendiği, Berk Gürman’dan boşanmak için, geçen 14 Şubat Sevgililer Günü’nde dava açıp, 150 bini manevi, 100 bini maddi toplam 250 bin lira tazminat ile aylık 2 bin lira nafaka istedi. Berk Gürman da karşı dava açıp eşinden boşanmak için 100 bin lira manevi tazminat istedi.

Haberin Devamı

İkizi Öykü Gürman ile birlikte 2008 yılında söyledikleri şarkının videosu internet sitelerinde yayınlanınca üne kavuşan Berk Gürman, Melek Zübeyde Gürman ile İzmir’de konser sırasında tanışıp 16 Temmuz 2008 tarihinde evlendi. Çiftin arası kısa sürede bozuldu. Melek Zübeyde Gürman, "Evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı" gerekçesiyle, boşanmak için, avukatı Nevzat Can Öğütçü aracılığıyla Beyoğlu 1’inci Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Melek Zübeyde Gürman, dava dilekçesinde evliliğini ve bugünlere nasıl geldiğini şöyle anlattı:

EVLÄ°LİĞİMÄ°ZÄ° KURTARMAYA YÖNELÄ°K HİÇBÄ°R ADIM ATMADI      Â
"Evlililiğimizin ilk 3 ayından sonra eşim, evliliğin kendisine göre olmadığını söyleyerek fiziksel ve duygusal olarak büyük baskı yarattı. Eşim, üzerimdeki kıyafetlerle beni 2008 yılında İzmir’de yaşayan ailemin yanına bıraktı. Çeyiz eşyalarımı ve giysilerimi, yaklaşık bir yıl sonra kargo ile gönderdi. Beni ailemin yanına bıraktıktan sonra eşim benimle maddi ve manevi olarak ilgilenmedi. Beyoğlu 1’inci Aile Mahkemesi’nde 2009 yılında açtığım davada mahkeme 750 lira önlem nafakası bağladı. Bugüne kadar bana karşı olan bakım nafakası yükümlülüğünü yerine getirmediği gibi evliliğimizi yeniden kurtarmaya yönelik hiçbir adım da atmadı. Dolayısıyla fiilen sona eren aile birliğinin hukuken de sonlandırılmasını istiyorum."

Muhafazakar bir çevrede yetiştiğini, eşinin sırf kendisini elde etmek için, evlilik gibi kutsal müesseseyi kullanıp, amacına ulaştıktan sonra da duygularıyla oynayıp, bir bez parçası gibi sokağa attığını öne süren Melek Zübeyde Gürman, şöyle devam etti:

BENÄ° BEÅž PARASIZ SOKAÄžA ATTI

"Bugüne kadar yapılan tüm haksızlıklara rağmen evliliğim kurtarmak için çaba harcadım. Bağımsız bir ev kurmayan eşimle bir araya gelmem mümkün değildir. Altın takılarımı ihtiyaç için bozdurdum. Tazminat ve nafaka ödememek için asgari ücret aldığını belirtiyor. Gelirin yüksek olduğu ortadadır. Tek amacı bana tazminat ve nafaka ödememek. Ayrılma konusunda sürekli yaptığı yönlendirme, baskı bazen şiddet uygulamaya kadar gitmiştir. Beni beş parasız sokağa atan eşim, kızkardeşi ile birlikte popüler bir sanatçıdır. İkisi de müzik işinden yüksek paralar kazanmaktadır."

Avukat Nevzat Can Öğütçü, müvekkilinin artık bu evliliği tamamen kafasında bitirdiğini, hukuken de bitirmek için bu davayı açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Berk Gürman, avukatı aracağı ile eşi Melek Zübeyde Gürman’dan boşanmak için 100 bin lira manevi tazminat istemiyle, Beyoğlu 1’inci Aile Mahkemesi’nde karşı dava açtı. Berk Gürman, boşanma dilekçesinde, şunları yazdı:

AİLEMLE GÖRÜŞMEMİ İSTEMİYORDU

"Evliliğim boyunca eşimin kıskançlığı beni yıprattı. Ailem ile ilişkilerimin gerilmesine sebep oldu. Ortak hayata adapte olamadık. Aramızdaki uyuşmazlıklar yetmezmiş gibi maddi olarak gelirimin üzerine hak sahibi olmak istedi. İş yaşamım yoğun. Evlilik bana göre değilmiş. Kötü niyet beslemedim sadece duygularımla hareket ettim. Ünlü olarak nitelenen gruba yeni dahil olmaya başlamışken, evliliği tercih etmemden ve evlenirken evlilik sözleşmesi dahi imzalamayı düşünmememden bu belli olmalıdır. Ailemle görüşmemi istemiyordu. Hayranlarımla resim çektirmemi kıskanıyordu. Boşanmak için 100 bin lira tazminat istiyorum."

Mahkemenin, her iki davayı birleştirme kararı vermesi bekleniyor. Melek Zübeyde Gürman’ın avukatı Nevzat Can Öğütçü, müvekkiline 2009 yılında aylık 750 lira bağlanan önlem nafakasını davalı Berk Gürman’ın bugüne kadar hiç ödemediğini, alacaklarının 20 bin liraya yakın olduğunu, Beyoğlu 8’inci İcra Ceza Mahkemesi’nde dava açtıklarını söyledi. Öğütçü, bu davanın da Kasım ayında görülmeye başlanıcağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!