Büyük Alevi Kurultayı 15-16 Ocak’ta

Güncelleme Tarihi:

Büyük Alevi Kurultayı 15-16 Ocak’ta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 00:00

Büyük Alevi Kurultayı, 15-16 Ocak tarihlerinde Ankara’da toplanacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Görmez, devletin “açılım paketi” adı altında, Aleviler’e karşı yeni bir asimilasyon stratejisinin temellerini attığını söyledi.

Görmez, dün yaptığı açıklamada, bu strateji ile “Devletçe kabul edilebilir tanımlara dayanan sözde çözüm önerilerinin dayatıldığını” savundu. Görmez, “Oysa Aleviler’in kendilerinin inançlarıyla ilgili bir sorunları olmadığı gibi inanç ve ritüellerini hakim kılınmaya çalışılan belirli bir din ve mezhep anlayışının dar sınırları içinde düşünen siyasi ve dinsel otoritelere tescil ettirmeye de ihtiyaçları yoktur” dedi. Aleviler’in temel sorununun, “Siyasal ve toplumsal yaşamın, Aleviliği diğer inanç gruplarıyla eşit olanaklara sahip yaşamalarına imkan bırakmayacak biçimde örgütlenmesi” olduğunu söyleyen Görmez, şöyle devam etti:

Herkes davetlidir

“Aleviler’in kendi gündemlerini yaratmak ve bu gündemi ülkedeki diğer sorunlarla ilişkilendirerek tartışma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak böyle düşünen tüm kitle örgütlerini ve Alevileri 15-16 Ocak 2011 tarihinde Ankara’da yapılacak Büyük Alevi Kurultayı’nda buluşmaya çağırıyoruz. 15 Ocakta örgüt başkanları bir araya gelecek. 16 Ocakta Anatolia Gösteri Merkezi’nde yapılacak halka açık büyük kurultaya da Avrupa’daki bütün Alevi dernekleri, Türkiye’deki Alevi dernekleri ve bütün Alevi örgütleri, Alevi köy muhtarları, Alevi düşünürler ve Alevi siyasetçiler ile herkes davet edilmiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!