‘Büyük Adam Küçük Aşk’ yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük Adam Küçük Aşk’ yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:46

Bu yıl 'En İyi Yabancı Film Oscarı'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Handan İpekçi'nin ‘‘Büyük Adam Küçük Aşk’’ filmi yardım bekliyor. Amerikan Film Akademisi'nin 24 Mart'ta vereceği 74. Oscar Ödülleri'nde 51 ülkenin filmleriyle yarışacak olan ‘‘Büyük Adam Küçük Aşk,’’ aday olarak gösterilecek ilk beş filmin arasına girmeye çalışacak.

Kültür Bakanlığı, Yabancı Film Oscarı'na aday adayı olarak belirlediği filmin tanıtımı için her yıl belli bir bütçe ayırıyor. Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tanıtıma harcanacak bu paranın verilip verilmeyeceği henüz belli olmadı.

Filmin yönetmeni Handan İpekçi bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor: ‘‘Kültür Bakanlığı'nın yapımına katkıda bulunduğu 'Büyük Adam Küçük Aşk'ı Oscar serüveninde de yalnız bırakmayacağına inanıyorum. 51 filmin arasından ilk beşe girmek için orada birtakım tanıtım masraflarının yapılması gerekiyor. Daha önce giden arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre bu yaklaşık 50 bin dolar gibi bir para gerektiriyor. Sadece Bakanlığımızın değil, sponsor olacak kuruluşların da ilgisini bekliyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!