Büyük abi talimat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük abi talimat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:13

Soruşturma Komisyonu’nun dört eski bakanı Yüce Divan’a göndermemesi kararı ile ilgili milletvekilleri şu değerlendirmelerde bulundular:

Haberin Devamı

BU VAHİM BİR TABLODUR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır yolsuzluk ve rüşvet olayının nasıl kapatılmaya çalışıldığına tanık olduk. Çıkan sonuç üzücüdür. Vicdanları yaralamıştır. Bu vahim bir tablodur. Türkiye siyaseti AKP’li üyelerin kararıyla kara bir gün yaşamaktadır. Bu kararla bakanlar aklanmış değildir. AKP’nin komisyon üyeleri büyük abilerden gelen talimatları uygulamışlardır. Vicdan sahibi olduğunu düşünen AKP’lilere sesleniyorum. Birinci sınavı kaybettiniz. Türkiye’ye kötü örnek oldunuz. Genel Kurul’da telafi edecek misiniz? Başbakan ‘Kolunu kopartırız’ diyordu. O sözünün altında kaldın. Başbakan değilsin. Başbakanlık görevini yapan bir büyük abi sana talimat veriyor ve o talimatla işlerini görüyorsun.

MAHKEMEYE GÜVENMEYEN ZİHNİYET

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Komisyonun 22 Aralık’ta yapması gereken oylamanın bugüne (düne) kalması milletvekilleri üzerinde baskı ve tehdit oluşturulduğunun açık göstergesidir. Milletvekilleri, Meclis iradesinin aklama ya da karalama yeri olmadığını, kararın Yüce Divan tarafından verilmesini temin etmelidir. Yüce Divan’ı darbe yeri olarak gören, komisyonun iradesini darbe girişimi olarak nitelendiren garabetle; üyelerini kendilerinin atadığı mahkemeye bile güvenmeyen zihniyetle karşı karşıyayız.

SOKAĞA ÇIKAMAYACAKLAR

MHP’nin Soruşturma Komisyonu Üyesi Mesut Dedeoğlu: Bugün tarihi, vicdanların sızladığı bir gün. Dört bakan mahkemelerden kaçırıldı. ‘Toplanan delillerin hukuka aykırı olduğu’ gerekçesiyle bu kararı vermişlerdir. Para kasalarını, ayakkabı kutularını, tapelerin tamamını yok hükmünde saydılar. Hükümet hukuka müdahale etmiştir. Sayısal çoğunluklarıyla Yüce Divan’a göndermediler; ama sokağa çıkamaz hale gelecekler.

KILIÇDAROĞLU: YOLSUZLUK KABULÜ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kararı Twitter’dan eleştirdi: “Suçsuz olan şerefli adamların, hesap verme korkusu olmaz! Yüce Divan’a gidilmemesi yolsuzluğun bizzat kabulünden başka bir şey değildir!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!