Büyü bozarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Büyü bozarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 11:26

KONYA’da 6 kadını büyü bozma bahanesiyle yaklaşık 20 bin TL dolandıran bekar 41 yaşındaki Ayşe Durmaz, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ev kadınlarından büyü bozma bahanesiyle altın takı ve para alan bir kadının olduğu ihbarını aldı. Verilen eşkaller doğrultusunda çalışmaya başlayan polis, eşkalin dolandırıcılıktan kaydı bulunan Ayşe Durmaz’a ait olduğunu belirledi. Ayşe Durmaz, polis tarafından dün merkez Selçuklu İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı.

Ayşe Durmaz’ın dolandırdığı 6 kadından bazılarını daha önceden belirleyip, ‘evinde büyü var’ diyerek kandırdığı ve büyü bozma bahanesiyle onların altın takılarını bir bohçaya koyarmış gibi yapıp çantasına koyduğu, daha sonrada kadınlara geri verdiği bohçayı, büyünün tutması için 1.5 ay sonra açmalarını söyleyip evden ayrıldığı belirtildi. Bazı kadınları ise altın günlerine katılarak belirlediği; onlara eşleriyle aralarında sorun olduğunu belirtildi. Dolandırıcılıkla suçlanan Durmaz'ın eşler arasındaki sorunun büyüden kaynaklandığını belirtip, idrar numesi alarak büyüyü bozacağını, bunun için de kadınlardan altın ya da para alarak onları dolandırdığı tesbit edildi. Bu yöntemle 6 kadından yaklaşık 20 bin TL dolandıran Ayşe Durmaz, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!