Bütçe'de kavgalı final

Güncelleme Tarihi:

Bütçede kavgalı final
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de 10 gündür muhalefetle iktidar milletvekillerinin tartışmalı çalışmaları arasında devam eden 2001 yılı bütçe görüşmelerinin finalinde de kavga çıktı. DYP Lideri Tansu Çiller'in konuşması sırasında, DSP İçel Milletvekili Akif Serin'in fotokopiyle büyüttüğü, ‘‘Tabii yalıda oturacağım’’ başlıklı gazete kupürünü döviz gibi milletvekillerine göstermesi kavgaya neden oldu. DYP'lilerin DSP sıralarına saldırması üzerine oturuma ara verildi. Çiller, kavganın yatışmasından sonra yaptığı konuşmada Başbakan Bülent Ecevit'in, ‘‘Birileri düğmeye basıyor’’ sözlerine atıfta bulunarak ‘‘Başbakan'a sesleniyorum: O parmak kiminse kırın. Eğer gücünüz yetmiyorsa hep birlikte yapalım bunu. Ama eğer siz bütün millet sokaklarda yürüyüp ‘açız' diye bağırırken, bu sese kulak vermiyorsanız, bu parmak sizindir sayın Başbakan’’ dedi.

DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı ise DYP’li sözcülerin sürekli Başbakanın sağlığını tartışmaya açmasına tepki gösterdi. Halıcı, ‘‘Hastalık saklanacak bir durum değildir. Hasta olduğu iddia edilen kişi, her gün kamuoyunun önündedir, gece gündüz çalışmaktadır. Bu iddialar kötü niyet ürünüdür’’ dedi. Halıcı, Başbakanın hareketlerinin yavaşlığının da zaman zaman gündeme getirildiğini belirterek, ‘‘Bunu, 75 yaşındaki bir başbakanı kemgözlerden sakındıran bir unsur olarak görüyorum’’ dedi.

MHP'li Mehmet Şandır da, Kürtçe TV yayını yapılmasını isteyenleri eleştirdi. Şandır, bölücü terör örgütü TV'sinin bile, her kesimin anlayacağı bir Kürtçe olmadığından, Türkçe yayın yapmak zorunda kaldığını söyledi. Türkiye'de bugün sorunlar bulunduğunu ancak muhataplarının da olduğunu söyleyen Şandır, hükümetin sorunları çözeceğini savundu.

ANAP adına kürsüye çıkan Ahad Andican ise hükümet ortaklarına özelleştirmenin bir an önce gerçekleştirilmesi ve AB adaylığı konusunda üzerlerine düşeni yapmaları mesajını verdi.

FP Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan da, hükümetin ‘‘uyum içinde Türkiye'yi batırdığını’’ öne sürdü. Görüşmelerden sonra 2001 yılı bütçe tasarısı benimsenerek yasalaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!