Bush'tan Talabaniye: Mutlaka bir şeyler yapın

Güncelleme Tarihi:

Bushtan Talabaniye: Mutlaka bir şeyler yapın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 18:40

ABD Başkanı Bush, Başbakan Erdoğan'a, "Talabani’ye PKK için mutlaka birşeyler yapmalısınız" dediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’de bugün başlayan Milenyum Zirvesi öncesinde ABD Başkanı George W. Bush’un, Waldorf Astoria Oteli’nde yaklaşık 150 lidere verdiği resepsiyona katıldı.
Haberin Devamı

Resepsiyonda Bush’la karşılaşan Başbakan Erdoğan, el sıkışarak bir süre kendisiyle sohbet etti. Bush Erdoğan’la görüşmesinde, "(ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza) Rice’la birlikte Talabani ile görüştük. Türkiye’nin PKK konusunda endişeli olduğunu söyledik ve ’Mutlaka birşeyler yapmalısınız’ dedik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan da Bush’un bu sıcak mesajından sonra ABD Başkanı’na teşekkür etti ve Katrina Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

LAURA BUSH’TAN EMİNE ERDOĞAN’A SICAK KARŞILAMA

ABD Başkanı Bush’un eşi Laura Bush ise Emine Erdoğan’ı çok sıcak bir şekilde karşıladı. Laura Bush, iki yanağından öptüğü Emine’e Erdoğan’a, "Kızlarınız nasıl?" diye sordu.

Resepsiyonda Rice ile de karşılaşan Başbakan Erdoğan’a ABD Dışişleri Bakanı, "Merak etmeyin biz PKK konusunu konuştuk" dedi. Erdoğan ve Rice Irak’ta yapılacak seçimlere de değindi. Rice, "Seçimlere 4 ay var ve bu gerçekten çok önemli" derken, Erdoğan ise, "Biz de Irak’ta şu an devam eden süreci destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile de görüşme fırsatı buldu. Müşerref, Erdoğan’a, İstanbul’daki Pakistan-İsrail buluşmasına yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Bush da resepsiyonda yaptığı kısa konuşmada, katılımcı liderlere, Katrina Kasırgası’ndaki desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!