Bush: Terörle mücadelede ABD ordusundan yardım alın

Güncelleme Tarihi:

Bush: Terörle mücadelede ABD ordusundan yardım alın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 12:34

ABD Başkanı George Bush, terör sorunlarıyla mücadele eden ülkelere Amerikan ordusunun desteğini almalarını önerdi.

Haberin Devamı

Bush, Reuters ve diğer haber ajanslarıyla yaptığı yıl sonu değerlendirmesi röportajında, yardım talep eden ülkelere Amerikan özelgüçleri ya da lojistik destek gönderilmesi konusunda istekli olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, ``Teröre karşı savaşımız Afganistan`ı aşıyor. Belki bir ara bir devlet başkanı gelecek ve bizde olmayan tecrübe sizde var.Askerlerinizin bir kısmının bizimle olmasından rahatsız olur musunuz?`diye soracak. Buna cevabımız `elbette` olacak`` dedi.

Afganistan`da bir hapishane ayaklanması sırasında ele geçirilen John Walker`a de değinen Bush, Walker`ı ``El Kaide savaşçısı`` olarak niteledi, ancak kendisinin vatana ihanetle suçlanıp suçlanmayacağı konusunda karar vermediğini belirtti.

Savaşın bir sonraki aşamasının nerede olacağı konusunda açıklama yapmayan Bush, diğer liderleri sürekli olarak, ülkelerindeki El Kaide hücrelerine karşı önlem almaya çağırdığını kaydetti.

Haberin Devamı

Suud terör şefi Usame Bin Ladin`in nerede olduğunu bilmediğini, ancak sonunda onu bulacaklarını ifade eden ABD Başkanı, Ulusal Güvenlik Konseyi`ne, ele geçirilen her El Kaide ve Taliban savaşçısı hakkında işlem başlatması için talimat verdiğini söyledi.

Bush, Amerikan kurumları ve müttefikler arasında daha fazla istihbarat paylaşılması nedeniyle, ABD`nin, 11 Eylül`den bu yana, terör saldırılarına karşı daha emniyetli olduğunu da kaydetti.
   Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!