Bush: Rusya, İran kaygılarımızı paylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bush: Rusya, İran kaygılarımızı paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 21:28

Haberin Devamı

Maine'deki özel ikametgahında Putin ile zirve toplantısında bir araya gelen Bush, BM Güvenlik Konseyi'nden İran'a yönelik daha sert yaptırımlar öngören bir karar çıkması için Putin'den destek talep etti. Bush, zirve sonrasında Putin ile yaptığı ortak basın toplantısında, bu isteğini aldığına yönelik mesajlar verdi.

Bush, “ABD ve Rusya aynı çizgide. Rusya'nın desteğini, İranlılara daha güçlü bir mesaj verileceği şeklinde değerlendiriyorum” dedi. Konsey üyesi ülkeler, yeni yaptırımları içeren ABD karar tasarısını müzakerelere başlamışlardı.

Putin de, BM Güvenlik Konseyi'nde İran sorununa yönelik ABD ile yaptıkları işbirliğinin başarıya ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Putin, iki ülke ilişkilerinin daha da ilerleyebileceğini belirterek, “iki ülke ilişkileri her alanda yeni bir düzeye çıkabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İki lider, Rusya'nın sert tepkisine yol açan, ABD'nin füze kalkanı projesini de ele aldı. Bush açıklamasında, Rusya'nın karşı çıkmasına karşın, projenin belirli kısımlarının Çek ve Polonya'ya yerleştirilmesi sürecine devam edeceklerini belirtti. Putin'in, bu konudaki alternatif önerilerini içten bulduğunu belirten Bush, ancak sistemin Çek ve Polonya'ya yerleştirilmesi planında değişiklik olmayacağı mesajı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!