Bursa'da zehirli varil paniği

Güncelleme Tarihi:

Bursada zehirli varil paniği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 12:28

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bir tarla kenarında bulunan ve üzerinde ‘zararlı’ yazılısı bulunan dolu 5 varil, paniğe neden oldu.

Variller üzerinde radyasyon kontrolü yapıldığını ve bu yönde tehlikeyle karşılaşılmadığı belirtilirken, TÜBİTAK'tan gelecek uzman ekibin varillerden alacağı numuneleri inceleyeceği bildirildi. Varillerin daha sonra İzmit Atık Yakma ve Depolama Şirketi’ne (İZAYDAŞ) gönderileceği açıklandı.

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Lütfiye Köyü Ada Bahçeler Mevkii'nde oturan emekli öğretmen Musa Er, bir tarla kenarında çalıların arasına bırakılmış 5 varil buldu. Kirmasti Çayı’na yaklaşık 150 metre uzaklıktaki varillerin üzerinde ‘zararlı’ yazısını gören Musa Er, durumu ilçe kaymakamlığına bildirdi. Kaymakam Adem Saçan’ın talimatı üzerine bölgede jandarma ekipleri tarafından güvenlik kordonu oluşturuldu. Variller üzerinde ilk incelemeyi yapan Mustafakemalpaşa Sağlık Grup Başkanı Dr. Hakan Altın, varillerin içinde ne olduğunun ancak laboratuvar analizleri sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

Bursa İl Çevre Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’nün, bölgeye ‘NBC (Nükleer, Biyolojik, Kimyasal) timi’ gönderdiğini belirten Bursa İl Çevre Müdürü Müfit Aydın, variller üzerinde radyasyon kontrolü yapıldığını ancak, bu yönde bir tehlikeyle karşılaşılmadığını söyledi. Zehirli atık bulunup- bulunmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK'tan uzman bir ekip geleceğini belirten Aydın, gerekli tetkikler ardından varillerin İZAYDAŞ'a gönderileceğini vurguladı.
İlçe jandarma ekipleri, varillerin kim tarafından atıldığını belirlemek için soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!