Bursa'da Uzi operasyonu: 3 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Bursada Uzi operasyonu: 3 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 13:52

BURSA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, aldıkları istihbaratı değerlendirerek yaptığı kaçak silah operasyonunda 1'i emekli yüzbaşı 3 kişiyi yakaladı.

Yapılan ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şubesi ekipleri Sezgin Ş. ile Sebahattin B.'nin, Bulgaristan'dan getirdiği kaçak Uzi'yi Bursa'da emekli yüzbaşı Cihan Ö.'ye sattığını belirledi. Geçen hafta operasyon başlatan polis Sezgin Ş. ve Sebahattin B. ile evinde Uzi silahı ele geçirilen Cihan Ö.'yü gözaltına aldı.

Sorgulamasında emekli olduktan sonra araba alım satımı yaptığını belirten Cihan Ö., “Ben Sezgin Ş.'ye araç sattım. Borcu olan 10 bin TL'yi ödemedi. Olay günü elinde poşetle yanıma geldi, ‘İçinde ette silah' var. 10 bin TL'ye satacağım. Müşterisi hazır parasını sana vereceğim. Paket sende kalsın hemen alacağım' dedi. Ben silahın Uzi olduğunu bilmiyordum” dediği belirtildi.

Ergenekon sanıklarından Levent Ersöz’ün Bursa’da 10 yıl önce Jandarma Komutanlığı görevi sırasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Emekli Yüzbaşı Cihan Ö. ve kendisine silahları verdiği öne sürülen Sezgin Ş. ile Sebahattin B. sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!