Bursa'da otobüs şoförleri eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bursada otobüs şoförleri eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 14:44

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş'nin (BURULAŞ) sahibi olduğu, Evin Taşımacılık A.Ş'ye ihale edilen belediye otobüslerinde çalışan ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden otobüs şoförlerinin eylemi 135 gündür devam ediyor.

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, Orhangazi Parkı'nda toplanan sendika üyesi işçiler adına yaptığı açıklamada, 1 Hazirandan beri işbaşı yaptırılmayan otobüs şoförlerinin 135 gündür mağdur olduklarını belirtti.

Şoförlerin sadece daha iyi ücretle, insanca koşullarda çalışmak istediklerini belirten Yılmaz, işçilerin “sendikaya üye oldukları için eş ve çocuklarıyla birlikte açlık ve yoksulluğun kucağına itildiğini” söyledi.

Yılmaz, bu konuda yasal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“İşten atılan üyelerimizin tekrar işbaşı yapmalarını sağlamak için Büyükşehir Belediyesi önünde günlerce eylem ve basın açıklamaları gerçekleştirdik. Üyelerimiz tekrar işbaşı yapıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Ayrıca, Bursa halkı da 3 ayrı yerde kurduğumuz imza stantlarında 50 binin üzerinde imza vererek, mücadelemize desteğini sunmuştur. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, sendikamıza ve 50 binin üzerinde imza vererek şehir içi toplu taşımada yaşanan problemlerin bir an önce çözülmesini isteyen Bursalıların verdikleri dilekçelere hala cevap vermemiştir. Verilen tüm sözlere rağmen üyelerimiz, eş ve çocuklarıyla birlikte 135 gündür işsiz ve mutsuz geçirdiler. Hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Sanmasınlar ki yağmur, kar bize engel olacak. Arkadaşlarımız, yeniden işlerine dönünceye kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Büyükşehir Belediyesi gibi bir kamu kuruluşunun, işçilerin haklarını ortadan kaldıracak şekilde çalışmalarda bulunmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “yağmur, kar, sıcak, soğuk, gece, gündüz, aç, tok demeden” konuyla ilgili hukuki mücadelelerini, olumlu sonuç alıncaya kadar devam ettireceklerini yineledikten sonra otobüs şoförleri dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!