Bursa'da korkutan yarık

Güncelleme Tarihi:

Bursada korkutan yarık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 15:44

BURSA’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde tarım arazilerinin bulunduğu alanda meydana gelen heyelan mahalle sakinlerini korkuttu. 1,5 metreye varan yarıklar nedeniyle köy yolunu da kullanılmaz hale getiren heyelanla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

İnegöl İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Çavuşköy Mahallesi’nde, ocak ayında küçük çatlaklarla başlayan heyelan geçtiğimiz günlerde genişleyerek derinliği 1,5 metreye ulaştı. Tarım alanlarındaki heyelan, köylülerin Yenişehir İlçesi’ne gidişte alternatif olarak kullandığı yolu da kullanılmaz hale getirdi.

Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, çatlaklar başladığında durumu Karayolları Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini belirterek, "Uzmanlar gelerek inceleme yaptı. Daha sonra durumu İnegöl Belediyesi’ne de ilettik. Ertesi gün AFAD ekipleri de, gelerek jeolojik kontrolleri yaptı. Çıkacak sonuca göre, Büyükşehir Belediyesi çalışma yapacak" dedi.

Muhtar Akalın, heyelan meydana gelen bölgede her hangi bir kaynak suyu geçmediğini de kaydederek, neden kaynaklandığını bilmedikleri heyelanın köylüleri korkuttuğunu ve nedeninin bulunmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!