Bursa'da atlı jandarma timi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Bursada atlı jandarma timi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 11:54

Bursa'da suç ve suçlularla mücadele kapsamında ormanlık alanlar ile sahil bölgelerinde görev yapacak “Atlı Jandarma Timi” törenle göreve başladı.

Bursa-Uludağ kara yolunda bulunan Yiğitali Jandarma Karakolu'nda gerçekleştirilen törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ve Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya katıldı.

Vali Harput, törende, turizm açısından “Atlı Jandarma Timi” kurulmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Jandarma, kendi görev sahasında vatandaşımızın can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Bu anlamda, kentimizde bir süredir yapılan hazırlıklar sonlanmış, yetenekli, eğitimli ve donanımlı bir şekilde atlarımız, personelimiz ve ekipmanıyla dört dörtlük hazırlanarak, vatandaşımızın hizmeti için göreve başlamıştır. Atlı birliklerimiz, jandarmanın görev alanına giren yerlerde, özellikle Uludağ Milli Parkı olmak üzere, motorlu araçların giremediği bölgelerde çalışarak, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için görev yapacaktır.”

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya da “Atlı Jandarma Timi”nin önemine dikkati çekerek, “Suç ve suçlularla mücadelede motorlu araçların kullanılamadığı ormanlık alanlar ve sahil bölgelerinde, emniyet ve asayişi daha etkin sağlanması, toplumsal olaylarda atın sağladığı üstünlükten faydalanmak, tarihi binicilik kültürünü canlı tutmak maksadıyla atlı birliklerden yararlanılmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından adları Sokullu, Şahinbey, Özaltay ve Oruçsultan olan 4 at, 4 binici ve 3 at bakıcısından oluşan Atlı Jandarma Timi'nin tanıtımı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!