Bursa'da 40 bin evin yıkılması gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Bursada 40 bin evin yıkılması gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 11:42

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından deprem gerçeğinin yeniden ülke gündemine oturduğunu belirterek, Bursa kent merkezinde 40 bin binanın yıkılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bursa'da bir yerel televizyonun programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Olası bir deprem felaketine karşı Bursa'da yapılması gerekenlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, başta deprem envanteri oluşturulması olmak üzere depreme karşı tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Bursa'yı vurabilecek olası bir deprem felaketine karşı merkezdeki yaklaşık 40 bin binanın yıkılması gerektiğini belirten Başkan Altepe, "İlçe belediyelerimizden gelen raporlar doğrultusunda, Bursa merkezde yaklaşık 40 bin binanın yıkılması gerektiğini tespit ettik.

Yaşayabileceğimiz deprem felaketinde binlerce insanımızın ölümünü önleme adına, bu çok önemli bir tespit. Araştırmalarda, 1999'da Marmara'yı vuran depremden önce yapılan çok katlı binaların büyük riskler taşıdığını belirledik. Yıkım kararı verilen binaların durumunu mülk sahiplerine bildirdik" dedi. Başkan Altepe, risk unsuru barındıran konutlarda oturan vatandaşların, bir an önce harekete geçerek, gereken tedbirleri almaları gerektiğinin altını çizdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!