Bursa'da 332 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bursada 332 köy yolu ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 11:11

BURSA’da kar yağışı nedeniyle 332 köy yolu ulaşıma kapandı. Kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 260 santimetreye ulaşırken, sıcaklık sıfırın altında 13 dereceye düştü.

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan Sibirya soğukları Bursa’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün Bursa Valililiği’nin aldığı kararla il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Bursa’da, şehirlerarası yollarda, sorun yaşanmazken, 332 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve buzlanma nedeniyle Bursa-Ankara yolunun Mezitler bölümünde gidiş istikametinde TIR’ların zincirli de olsa geçişlerine izin verilmiyor. Sürücülerin yiyecek ihtiyaçları Karayolları görevlileri tarafından karşılanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, köy yollarında dünden bu yana 32 ekip 100 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda dün akşam saatlerine kadar 153 köy yolu ulaşıma açıldı. Ancak gece kar yağışının devam etmesi sonucu bu sabah saat 09.00 itibariyle 332 köy yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarının açılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

ULUDAĞ’DA REKOR KAR

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a da bir gecede 45 santimetre kar yağdı. Kar kalınlığının 265 santimetreye ulaştığı Uludağ’da hava sıcaklığı da sıfırın altında 13 derece olarak ölçüldü. Bursa kent merkezinde de dün akşamdan beri devam eden yağışla kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

DENİZ ULAŞIMI AKSADI

Olumsuz hava koşulları Marmara Denizi’nde de ulaşımın aksamasına neden oldu. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin 08.15’teki Pendik-Yalova aynı saatteki Yalova-Pendik, Yenikapi-Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.30’daki Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü -Yenikapi-Kadıköy, 09.00’daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy 09.50’deki Bandırma - Yenikapı- Bostancı ve 10.30’daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri yapılamadı.

Bursa Deniz Otobüsü İşletmesi’nin Mudanya-Kabataş arasında çalışan deniz otobüslerinin saat 08.00’den 12.30’a kadar olan seferleri iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!