Bursa ve Kütahya'da kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Bursa ve Kütahyada kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 23:46

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde 3 çocuk, Kütahya'nın merkeze bağlı Göçeri Köyü'nde 4 kişilik aile “kuş gribi” şüphesiyle tedavi altına alındı.

Gazcılar Mahallesi'nde oturan Hikmet A, baş ağrısı, yüksek ateş ve kaşıntı şikayetiyle 5 yaşındaki oğlu Ahmet'i Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Ahmet A, burada yapılan müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kardeşleri Rukiye (8) ve Ali (6) ile Bursa Devlet Hastanesi'ne götürülen Ahmet A, kuş gribi şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alınırken, diğer kardeşinin tedavileri hastanenin acil servisinde sürüyor.

Baba Hikmet A, hastanede gazetecilere, evinin balkonuna güvercinlerin konduğunu, çocuklarının bu güvercinlerle oynadıkları için rahatsızlandığını düşünerek “kuş gribi” şüphesiyle hastaneye getirdiğini söyledi.
Çocukların hastaneye getirilmesiyle birlikte acil servis personeli, yüzlerine maske taktı.

KÜTAHYA'DA 4 KİŞİLİK AİLE

Kütahya'da da bir hafta önce Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince hindileri itlaf edilen Ali A'nın 14 yaşındaki oğlu Sefa rahatsızlandı.

Durumun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine 4 kişilik A. ailesi, özel giysili ekipler tarafından kuş gribi şüphesiyle ambulansla Kütahya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Acil servisin arka kapısından içeri alınan baba Ali (50), anne Medine (42) ile çocukları Merve (15) ve Sefa A. (14), hastanede kendileri için hazırlanan özel bir bölümde gözlem altına alındı.

Göçeri Köyü'nde yaşayan Ali A'nın beslediği 320 hindiden 150'sinin telef olduğu, 170'inin de Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince bir hafta önce itlaf edildiği öğrenildi.

Hindileri ölen Ali A'nın oğlu Safa için 1 gün önce boğazındaki yanma nedeniyle sağlık yetkililerinden yardım istediği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!