KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Burs ve kredi ücretleri belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak Burs ve kredi ücretleri belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 17:24

KYK burs başvuru tarihi için sorgulamalar hız kazandı. Yükseköğrenim öğrencilerini maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredilerin başvuruları e Devlet sistemi üzerinden alınıyor. Geçtiğimiz yıl burs ve krediler, lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için bin 275 lira olarak ödenmişti. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Burs ve kredi ücretleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla birlikte en çok araştırılan konulardan biri de KYK burs başvuruları oldu.Öğrencilerin yurt ve burs tercihlerinde öncelikli tercihi olan KYK (Kredi Yurtlar Kurumu), yurt başvuru sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Şimdi ise gözler burs ve kredi başvuru tarihinde. Eğitimleri boyunca barınma ihtiyaçlarını ve maddi giderlerini karşılamak isteyen öğrenciler, KYK yurt ve burs imkanlarından faydalanacak. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman?

KYK tarafından burs ve kredi başvurularının başlayacağı tarih konusunda net bir açıklama yapılmadı. KYK, geçtiğimiz günlerde burs ve kredi başvurularının üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlayacağını duyurmuştu.

KİMLER BURS VE KREDİ ALABİLİR?

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kurum tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırmaktadır. Beyanlarının doğru olmadığı tespit edilenlerin ise burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir.

Haberin Devamı

Öğrencilerin, İnteraktif müracaatlarını yaparken her alanı dikkatlice incelemeleri, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanları cevaplanmaları gerekmektedir.

Hatalı, eksik ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunma burs ve öğrenim kredisi alımını engellemektedir.

Evli olan öğrenciler ise sosyo-ekonomik durumları ile ilgili olarak eşlerinin sosyo-ekonomik bilgilerini ve çocuklarını beyan etmek zorundadırlar.

Öğrenciler, müracaatların bitim tarihinden itibaren öğretim durumunda meydana gelen değişiklikleri, müracaat tarihinin bitimini takip eden 30 gün içinde Kuruma durumunu anlatan bir dilekçe ile bildirilmesi gerekli ise belgelemesi halinde değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

Burs ve öğrenim kredisi müracaat sonuçları muhtemelen kasım Sonu veya aralık ayları içerisinde belli olmakta ve Kurumun web sayfasında ilan edilmektedir.

Ayrıca, öğrencilerin ev adreslerine herhangi bir tebligat yapılmamakta olup sadece burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin Kuruma vermiş oldukları elektronik posta adreslerine bilgi gönderilmektedir. Bu yüzden elektronik posta adresinizi başvuruda yazar iken doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz.

BURSTAN ÖNCELİKLİ FAYDALANACAKLAR

Haberin Devamı

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

BAKMADAN GEÇME!