Bürokratik engelli

Güncelleme Tarihi:

Bürokratik engelli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 00:00

Bir dizi ameliyat sonrası yürüteçle de olsa hareket etmeye başlayan, okuluna kavuşmak için yanıp tutuşan doğuştan omurilik hastası küçük Beyda’nın önüne bu kez de bürokrasi engeli çıktı. Bürokrasi aşılamadığı için, küçük Beyda okula gidemiyor.

DOĞUŞTAN Spina Bifida (açık veya ikiye ayrılmış omurilik) hastası 6 yaşındaki Beyda Doğan bürokratik engeli aşamayınca okulsuz kaldı.

Küçük Beyda, akranları gibi koşup oynamak, en çok da okula gidebilmek için bir dizi ameliyata katlandı. Sonunda yürüteçle de olsa yürümeyi başardı. Eyüp
/images/100/0x0/55ea6187f018fbb8f87c38d6
Esentepe İlköğretim Okulu’na ön kayıt yaptırdı. Ancak okulun depreme hazırlık için yeniden yapılması kararı çoktan alınmıştı. Okulun öğrencileri taşımalı sistemle 5 kilometre uzaktaki Yeşilpınar Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na gidiyordu. Her sabah fizik tedavi için hastaneye giden ve annesi olmadan ihtiyaçlarını gideremeyen Beyda’nın taşımalı sistemle okula gitmesi ise imkânsızdı.

Yönetmelik ‘Olmaz’ dedi

Eyüp Yıldıztabya Mahallesi’nde oturan Beyda’nın evine en yakın ilköğretim okulu ise Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü sınırlarındaki Yıldıztabya İlköğretim Okulu’ydu. Beyda’nın ailesi bu okula kayıt yaptırmak istedi ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Oturduğu ilçedeki en yakın okul” yönetmeliği buna izin vermedi.

‘Engelli ama çok zeki’

Beyda Doğan’nı okula kaydettirmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen babası Murat Doğan, isyanlarını şöyle dile getirdi: “Ayağına cihaz taktılar ve her sabah fizik tedavi görüyor. Kızım engelli ama çok zeki. Ameliyatlar ve canını çok yakan fizik tedaviye hep okul hayaliyle katlandı. Tuvalet, yemek gibi ihtiyaçlar için annesinin de onunla okulda kalması gerekiyor. Taşımalı sistemle okula gitmemiz imkânsız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!