Bürokrata tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Bürokrata tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 19:56

Eski Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu’nun yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bürokratları hakkında açtığı tazminat davası, 10 yılda sonuçlandı. Mahkeme Çelik ve bürokratların 5 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Azizoğlu, 2004’te Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’na uzman olarak atandı. Azizoğlu, kararın iptali için dava açtı. Mahkeme de iptal kararı verdi. Ancak Azizoğlu, görevine tekrar atanmadı. Azizoğlu, yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik, Bakanlık Müsteşarı, Personel Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı hakkında Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı. Mahkeme, davayı reddetti.

Yargıtay ise ‘tazminat ödenmeli’ diyerek kararı bozdu. Mahkeme, ilk kararında direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na gitti. Genel Kurul, tazminat ödenmesine karar verdi. Dosyayı yeniden ele alan mahkeme Çelik ve bürokratların 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Azizoğlu’nun avukatı Ali Altay “10 yıllık hukuk mücadelesi bu kararla son buldu. Bu karar emsal niteliktedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!