Burnu kırılan vekilden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Burnu kırılan vekilden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 13:33

Polisin 15 Haziran cumartesi akşamı Gezi Parkının boşaltılmasına yönelik müdahalesinde yaralandığını belirten CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, olayın gerçekleştiği otel önünde basın toplantısı düzenledi. Topal’a basın toplantısı sırasında eşi Mine Topal, oğlu Süleyman Topal ve gelini Özge Topal destek verdi.

"BURNUMDA KIRIK VAR"

Burnu sargılı şekilde kameraların karşısına çıkan Topal, üzerinde olaylarda hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı’nın adının yazılı olduğu tişörtle basın açıklaması yaptı. Milletvekilinin kendisine destek veren ailesi de Gezi protestoları sırasında yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazdığı tişörtler giydi. " Gezi Parkı şehitlerini rahmetle anıyoruz. Katillerin bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz" diyen CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, olay gecesi yaşadıklarını anlattı. Topal, "Burnumda kırık var. Ailece buradayız. Amacımız Gezi Parkının park olarak kalması için destek vermekti. Burada insanlara şiddet uygulanırken evimizde oturamazdık, buraya kızımla beraber geldik. Amacımız otele sığınan, gaz yemiş insanlara yardım etmekti. Polislerin otelin önünden biraz daha çekilmesi için uğraştık. Defalarca milletvekili kimliğimi göstermeme rağmen, önce bir tekme savurdu. Sonra beni aralarına çekmeye çalıştılar. Elindeki kaskı suratıma attı, göstere göstere... Bununla ilgili şahitler var" dedi.

"DURAN ADAM" EYLEMİ

"Her ne kadar fiili müdahalede bulunsa da polis bizim polisimizdir" şeklinde konuşan Ramis Topal," Her yerde sahip çıkıyoruz. Polisin çalışma şartlarının düzeltilmesi için yasa teklifi verdik" diye konuştu. Ailesiyle birlikte Gezi parkı direnişçilerine destek için 10 dakika ’duran adam’ eylemi yapan milletvekili konuşmakta güçlük çektiğini söyleyerek basın açıklamasını gelini Özge Topal’a okuttu. Basın açıklamasında polisin içinde de provakatörler olduğu öne sürülerek, "Emirler doğrultusulda gaz atmamak onların elinde değildi belki ama insanların yüzünü atmamak onların elindeydi" denildi. Topal, basın açıklamasında ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olayların arkasında olmakla suçladığı faiz lobisiyle ilgili TBMM’ye araştırma önergesi verdiklerini hatırlatılarak," Ak Parti samimiyse kabul eder. Faiz lobileri kimmiş görürüz " ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!