Burning Man nedir? Türkiye’den pek çok isim katıldı

Güncelleme Tarihi:

Burning Man nedir Türkiye’den pek çok isim katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 15:22

Sanat ve eğlence festivali Burning Man 2018 bu yıl da büyük bir ilgi gördü. Nevada Çölü’nde düzenlenen Burning Man Festivali’ne dünyadan ve Türkiye’den birçok ünlü isim katıldı. Sinan Engin'in Seda Sayan’la olan evliliğinden dünyaya gelen Oğulcan Engin, Acun Ilıcalı’nın eşi Şeyma Subaşı ve sosyetik güzel Süreyya Yalçın, festivale katılan ünlü isimlerden bazıları. Peki, Burning Man nedir?

Haberin Devamı

Her yıl ABD’nin Nevada Çölü’nde düzenlenen sanat ve eğlence festivali Burning Man 2018 etkinliği, renkli görüntüleriyle adından söz ettiriyor. 1986 yılından beri ABD’nin Nevada eyaletinde Black Rock Çölü’nde her yıl düzenlenen Burning Man, müziğin ve sanatın birleştiği, eğlencenin dorukta olduğu bir festival. Burning Man Festivali her ne kadar eğlenceli ve çılgınlarca partilenen bir etkinlik olsa da zorlukları da bir hayli fazla. Sıra dışı kostümleri ve tasarım araçlarıyla festivale gelenler kum fırtınasına rağmen eğlencelerinden ödün vermiyor.  

BURNİNG MAN TARİHÇESİ

Burning Man festivali ilk kez 1990 yılında Nevada'nın kuzeybatısındaki Black Rock Çölü'nde düzenlenmişti. Her yıl dünyanın dört bir yanından 70 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan festival alanı, sanatçıların dev enstalasyonlarıyla çevreleniyor, ortaya inşa edilen 'Tahta Adam' da etkinliğin son gününde yakılıyor. Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey, festivalin "kırık bir aşk hikayesinin yıldönümünde" doğduğunu söylemişti. 2016 yılında BBC'ye konuşan Harvey, "Bu hikaye yıllardır şişiriliyor. Aslında kız arkadaşımı yakıyordum. Hatta kulağa daha ilginç gelsin diye, kız arkadaşımın avukatını yakıyorum demiştim. İnanın yanan adamın nereden geldiğini bilmiyorum" demişti.

"Etkinliğin ruhu canlı ve ayakta" diyen Harvey, tüm bu çılgınlığın nereden geldiğini soranlara şöyle yanıt verdiklerini söylüyordu:
"Bilmiyorum, bunu keşfedecek olan sizlersiniz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!