Burhan Kuzu’nun hesabına erişim engellemesi talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Burhan Kuzu’nun hesabına erişim engellemesi talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 00:23

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun Twitter hesabına erişimin engellenmesi talebiyle yaptığı başvuru, Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun Twitter hesabına erişimin engellenmesi talebiyle yaptığı başvuru, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Kararda, Kuzu’nun yayınladığı mesajların “yasal eleştiri kapsamında” olduğu belirtildi. Kuzu, hesabına erişimin engellemesi talebine bulunmasına “benim eleştiri hakkım yok mu” sözleriyle tepki gösterdi.
Kuzu, kendisine ait Twitter hesabında çeşitli tarihlerde HDP ve Parti Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aleyhine mesajlar yayınladı. Demirtaş’ın avukatlarından Nuray Özdoğan, Kuzu’nun Twitter hesabının engellenmesi için Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

BÜYÜK RAHATSIZLIK YARATTI

Avukat Özdoğan yaptığı başvuruda, Kuzu’nun yayınladığı mesajların suç unsuru taşıdığını ileri sürerek, “Şahıs kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan beyan ve eylemleri ile kamu barışını bozmakta, partiyi ve parti üyelerini hedef haline getirmektedir. Şüpheli, tüm barış taleplerine ve çabalarına rağmen son dönemde yaşanan vahim olaylar karşısında müvekkil partiyi yaşanan olayların sorumlusu gibi göstermekte, saldırıların hedefi haline getirmektedir. Şahsın açıklamalarının akabinde birçok parti binası saldırıya uğramış ,yakılmış ,yıkılmış, üyelerimiz fiili zarara uğramıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Burhan Kuzu’nun hesabına erişim engellemesi talebine ret
Kuzu’dan ilginç açıklama: Teröristler sünnetsiz

O TWİTLER YASAL ELEŞTİRİ

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Demirtaş’ın avukatının yaptığı başvuruyu karara bağladı. Hakimlik, kararında Kuzu’nun paylaştığı mesajları hatırlatarak, hesaba erişimin engellenmesine talebini reddetti. Kararda, “Talebe dayanak olan ifadenin yasal eleştiri kapsamında kaldığı 5651sayılı yasanın 9. Maddesinin koşulları oluşmadığından erişimin engellenmesi talebinin reddine karar verilmiştir” denildi.

HANİ DEMOKRATTINIZ

Demirtaş’ın kendisinin Twitter hesabına erişimin engellenmesini talep etmesine Kuzu yanıt verdi. Burhan Kuzu, kendi hesabında yayınladığı mesajlarda şunları belirtti: “HDP, beni “Halkı kin ve husumete teşvik etmekle’ suçlayarak Savcılığa vermiş. Hani derler ya dinime küfreden bari Müslüman olsa. HDP benim gibi terörü her zaman lanetlemiş bir insanı savcılığa vermiş. Buna ‘Yavuz Hırsız ev sahibini bastırır’ derler. HDP benim Twitter hesabımın kapatılması için savcılığa şikayette bulunmuş: hani siz demokratınız? Hani ifade özgürlüğü mutlak hak diyordunuz? HDP’nin teröristlerle birlikte olma ve sırtlarını onlara dayama hakkı var, benim bunu eleştirme hakkım yok. Bir de suç duyurusu! Öyle mi?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!