Burdur'da kuş gribi görüldü

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kuş gribi görüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 12:44

Tarım Bakanlığı Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi, cuma günü itibariyle kuş gribi vakalarının pozitif çıktığı il sayısını 28 olarak açıklamıştı. Burdur'la birlikte hastalık görülen il sayısı 29'a çıkmış oldu.

Burdur'da da kanatlı hayvanlar arasında kuş gribi olayı görüldü. Burdur'un Merkez köylerinden Karataş Gölü yakınlarında bir tavuktan alınan numunede kuş gribi virüsüne rastlandı. Söz konusu bölgede 2 bine yakın tavuğun itlaf edildiği ve bölgenin karantinaya alındığı bildirildi.

Tarım Bakanlığı Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi, cuma günü itibariyle kuş gribi vakalarının pozitif çıktığı il sayısını 28, teyit edilmiş mihrak sayısını ise 57 olarak açıklamıştı. Burdur'da görülen olayın ardından kuş gribi görülen il sayısı 29'a çıktı. Cuma günü itibariyle itlaf edilen kanatlı hayvan sayısı 1 milyon 570 bin olarak belirlenmişti.

SİVAS'TA KUŞ GRİBİ

Sivas’ın Kangal İlçesi’nde 2 kişi, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Çetinkaya Beldesi Kavak Köyünde yaşayan anne ve oğlu kuş gribi şüphesiyle sabah erken saatlerde Kangal Sabancı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 61 yaşındaki Emine Türkyılmaz ile oğlu 38 yaşındaki Kazım Türkyılmaz, ilk muayenenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tahliller sonrasında anne ile oğlunun Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındığı bildirildi. Köyde oğlu ile birlikte yaşanan Emine Türkyılmaz’ın ölmek üzere olan tavukları keserek yediği ve rahatsızlanarak, hastaneye başvurduğu öğrenildi. Hastaların solunum sistemi rahatsızlığı, öksürük ve halsizlik şikayeti ile sabah saatlerinde acil servise geldikleri öğrenildi. Emine Türk Yılmaz ve oğlundan alınacak kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!