Burçlar kaydı, bugünkü koçlar, koç değil balık

Güncelleme Tarihi:

Burçlar kaydı, bugünkü koçlar, koç değil balık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2002 08:25

Alman astrolog Regine Wachsmuth'a göre, 2 bin yıldır güneşle yıldızlar arasındaki uzaklık değişti, burçlar da birer işaret kaydı. Yani Koçlar artık Balık, Teraziler de Başak.

Aşk, sağlık ve para... İnsanların en çok önem verdiği üç alan. İşin ilginç yanı bu alanlarda geleceği öğrenmek için hep astrolojiye başvuruluyor. Almanya'da yapılan bir ankete göre her üç kişiden biri astrolojiye ve burçlara inanıyor. Ancak Almanya'nın önde gelen astrologlarından 49 yaşındaki Regine Wachsmuth, tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı. Wachsmuth, ‘‘Bugün bütün burçlar yanlış. Binlerce yıldır güneşin yıldızlara olan uzaklığı değişti. Bu nedenle artık koçlar koç değil balık, aslanlar da aslan değil’’ diyor. Bazı astrologlar ise bu iddiaya karşı çıkıyor. Wachsmuth'un iddiası, Almanya'daki astroloji meraklıları arasında kelimenin tam anlamıyla şok etkisi yarattı.

Peki bu iddiayı ortaya atan astrolog Wachsmuth kimdir? Kova burcu olan Regine Wachsmuth, Berlin'de bir Ayurveda Merkezi'nde eski Hintlilerin yıldız falı konusunda eğitim veriyor. Astroloğa göre, Hint horoskobu, batıda

kabul edilen burçlardan daha eskiye dayanıyor.

Batı astrolojisi, yaklaşık 2000 yıl önceki güneş ve yıldız konumlarını esas alarak burçları belirliyor. Wachsmuth, o zamandan beri bu mesafelerin değiştiğini ve burçların birer burç geriye kaydığı söylüyor. Bu durumda koç burcu balığa, balık kovaya, kova ise oğlağa kaymış oluyor. Wachsmuth, tamıtamına bir astrolojik değerlendirme yapılabilmesi için günümüzdeki güneş ve yıldız konumlarının dikkate alınması gerektiğini savunuyor.

Alman astrolog, ‘‘Astrolojik yorumlarım için bugünkü yıldız sistemi içinde güneşin konumuna bakıyorum. Bu nedenle benim yorumlarım daha doğru’’ diyor. Hamburglu astrobilimci Dr Elfriede Brümmer, Wachsmuth'un sözlerine ‘‘Bayağı entresan bir yaklaşım’’ diye karşılık verdi. Kitapları bestseller olan Renate Anraths ise meslektaşını eleştirdi ve şöyle dedi:

‘‘Bizim Batı sistemi horoskop insanları daha iyi tanımlıyor. Yanlış olduğunu iddia etmek saçmalık olur. Bu durumda astrolojiden yüzyıllardır başarıyla yararlanıyor olmazdık.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!