Buradan Sayın Bakanım

Güncelleme Tarihi:

Buradan Sayın Bakanım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 00:00

30 Ağustos Zafer Bayramı Geçit Resmi töreninde bakanlar, korgenerallerin geçiş yeri olan B kapısından alındılar. "A" kapısı Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, yüksek yargı organı başkanları ve kuvvet komutanlarının geçişine ayrıldı. Törene ’C’ kapısından giren bir AKP milletvekili ’A’ kapısından çıktı.

GENELKURMAY Başkanlığı’nca organize edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Geçit Resmi törenine, bakanlar korgeneral-koramirallerle birlikte hipodromun B kapısından alındılar. Ankara Hipodromı’ndaki törenlere girişler A, B, C ve D olmak üzere 4 kapıdan sağlandı. Kapı girişlerine, hangi kapıdan kimlerin gireceği de metal tabelalara yazıldı. "A" kapısı, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, yüksek yargı organı başkanları ve kuvvet komutanlarının geçişine ayrıldı.

VEKİLLERE C KAPISI
/images/100/0x0/55ea26aff018fbb8f86e5869


Bakanlar ise "B" kapısından alındı. B Kapısı girişine mavi zemin üzerine beyaz yazılarla "Korgeneraller, koramiraller, bakanlar, basın" duyurusu yapıldı. Böylece Genelkurmay Başkanlığı Protokol Dairesi’nin yaptığı bu düzenlemede, bakanlar, korgenerallar ve koramiraller ile aynı düzeyde kabul edildi. Halbuki devlet protokolünde Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve orgenerallerden de önde geliyor. Devlet protokolünde korgeneraller ve koramiraller, 41. sırada bulunuyor. Milletvekilleri ise C kapısından tören alanına alındı. Oysa devlet protokolünde 19. sırada bulunan milletvekilleri, yüksek yargı organları başkanlarından da önde geliyor.

ÇIKIŞ ’A’DAN

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakınında olan bir AKP İstanbul Milletvekili şoförünün kullandığı siyah makam aracıyla girmek için B kapısına gelince, kapıdaki güvenlik amiri subay tarafından nazikçe, milletvekillerine ayrılan C kapısından girmesi gerektiği belirtilerek geri çevrildi. Milletvekili, subaydan, "Telsizle uyarın da, C kapısından girişte de sorun yaşamayalım" ricasında bulundu. Görevli de bu ricayı yerine getirdi. Milletvekili, törenden sonra üst protokole ayrılan A kapısından çıktı. D kapısından ise normal vatandaşlarla öteki asker-sivil kamu görevlilerinin girişi sağlandı.

Yol gösterdi

Atatürk Kültür Merkezi’nde 30 Ağustos geçit törenine Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, orgeneraller ve oramiraller A kapısından girdi. Tabelanın başında bekleyen inzibat eri de bu kapıdan girmek isteyen diğer protokol mensuplarına öteki kapıların yolunu gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!